Podczas jazdy gasnie, kontrolki nie swieca, po chwili ok

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Dziunia
Nowicjusz
Nowicjusz

Podczas jazdy gasnie, kontrolki nie swieca, po chwili ok

Post autor: Dziunia » wt mar 06, 2007 10:47

problem z elektryką w golfie III GT - w czasie jazdy wyłącza prąd, gaśnie, na tablicy rozdzielczej nie świeci się żadna kontrolka, po krótkiej chwili wszystko wracało do normy, ale w końcu padł ostatecznie
Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Auto ma fabrycznie zainstalowany alarm (ale nie mam pilota). Czy to może być przyczyna problemu? Nie tylko ja jestem głupia, ale i fachowcy nie mogą wymyślić co się dzieje. WIELKA PROŚBA O POMOC!!!
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2007 11:06 przez Dziunia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt mar 06, 2007 10:54

witaj !!!problem może tkwic w samej stacyjce kostce no ale alarm fachowcy potrafią odpiąc
Dziunia pisze:Nie tylko ja jestem głupia,
tym się pocieszasz?? -

Awatar użytkownika
Piter
_
_

Post autor: Piter » wt mar 06, 2007 11:02

Mam dokładnie ten sam problem !!! Golf III VR6.
W samochodzie ni z tego ni z owego gaśnie silnik, nie świeci żadna kontrolka.

Po przekręceniu kluczyka działają: ogrzewanie szyby, wycieraczki, pompa ABS, rozrusznik.
nie działają: mechanizm podnoszenia szyb, zapłon, kierunkowskazy, żadna kontrolka na licznikach i kontrolki ABS i poduszek.

Najczęściej zdarza się to na zimnym aucie rano po przejechaniu powiedzmy 1 km. Czasem np. po 5 minutach włączania i wyłączania zapłonu wszystko wraca do normy, czasem nie.

[ Dodano: Czw Mar 08, 2007 11:59 ]
Goferek jest u elektryka od przedwczoraj. Jak tylko będę wiedział co było - dam znać.

[ Dodano: Pią Mar 09, 2007 08:50 ]
Samochód sprawny. Problemem był zainstalowany dodatkowy alarm oraz dodatkowy immobilizer. Po wypruciu tych dwóch rzeczy oraz obejściu fabrycznego alarmu wszystko jest już OK. Poprzedni właściciel nie powiedział ( albo nie wiedział ) o żadnym z tych trzech zabezpieczeń.

Obrazek
TYLKO ZOMBI JEŻDŻĄ KOMBI :P
Mój Golf V6 - aktualizacja 03.2019

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”