Kolektor dolotowy Golf III 1.8 ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kolektor dolotowy Golf III 1.8 ABS
Witam i pozdrawiam. Mam pytanie czy ktos z was wyciagał juz kolektor dolotowy w Golf III 1.8 ABS. Musze go wyciągnąc bo zauważyłem, że koło uszczelki zaczyna mi lać. Wyciągnąłem juz aparat wtryskowy, osłone termiczną i kurna nie wiem co dalej, bo jakoś tych srub mocujących kolektor nie widać wszystkich. Wydaje mi sie, że trzeba jeszcze odkręcic kolektor wydechowy zeby sie do nich dostać. Nie wiem prosze o jakieś wskazówki co do odkrecenia go pomijajc ten etap co juz poodkrecałem niektóre rzeczy wspomniane powyzej. Moze ktos ma jakis patent na takie czynnosci. I jeszcze jedno, które z uszczelek musze powymieniac przy okazji zeby tam juz nawet nie zagladac póżniej. Narq
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Kolektor dolotowy Golf III 1.8 ABS
w sumie masz 6 srub od ssacego, klucz imbusVasyl pisze:Witam i pozdrawiam. Mam pytanie czy ktos z was wyciagał juz kolektor dolotowy w Golf III 1.8 ABS. Musze go wyciągnąc bo zauważyłem, że koło uszczelki zaczyna mi lać. Wyciągnąłem juz aparat wtryskowy, osłone termiczną i kurna nie wiem co dalej, bo jakoś tych srub mocujących kolektor nie widać wszystkich. Wydaje mi sie, że trzeba jeszcze odkręcic kolektor wydechowy zeby sie do nich dostać. Nie wiem prosze o jakieś wskazówki co do odkrecenia go pomijajc ten etap co juz poodkrecałem niektóre rzeczy wspomniane powyzej. Moze ktos ma jakis patent na takie czynnosci. I jeszcze jedno, które z uszczelek musze powymieniac przy okazji zeby tam juz nawet nie zagladac póżniej. Narq
przy zwykłym kolektorze jest bardzo ciezko ale sie da, grunt to dobre klucze i przedłuzki
uszczelkę to tą "papierową" jak na zdjęciu i taki gumowy oring w ssacym, na uszczelce masz miejsce pod niego i to wszystko
cierpliwosci i powodzenia
www.vrservice.pl
Witam
U siebie też zauważylem ze mi coś cieknie mniej wiecej pod dwoma środkowymi otworami, ciemna plama - naciek, skad to się bierze ?. Czy z tym to można poczekać czy trzeba się za to brać jak najprędzej ? Jakie są skutki takich nieszczelności ? Czy tędy tylko wycieka czy dostaje się również lewe powietrze, na którego punkcie mam już chyba obsesję ?
Pozdrawiam, Pitt
U siebie też zauważylem ze mi coś cieknie mniej wiecej pod dwoma środkowymi otworami, ciemna plama - naciek, skad to się bierze ?. Czy z tym to można poczekać czy trzeba się za to brać jak najprędzej ? Jakie są skutki takich nieszczelności ? Czy tędy tylko wycieka czy dostaje się również lewe powietrze, na którego punkcie mam już chyba obsesję ?
Pozdrawiam, Pitt
Dobre auto to doinwestowane auto