nie zawsze dziala centralny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)

nie zawsze dziala centralny

Post autor: Kisiel » sob mar 17, 2007 17:49

Witam. Mam taki problem. Mam golfa MK3 3 drzwiowego z fabrycznym centralnym zamkiem. Nie zawsze mi sie jednak otwieraja i nie zawsze zamykaja drzwi od strony pasazera kiedy przeklrecam kluczyk w drzwiach od kierowcy. Jaka moze byc tego przyczyna?? Jakis bezpiecznik trzeba wymienic?? Moze ma ktos jakis schemat centralnego zamka i potrafi mi wskazac co mam zrobic: moze cos przeczyscic, moze cos nie laczy. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.

Awatar użytkownika
ROBERTO83
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ROBERTO83 » sob mar 17, 2007 18:08

U mnie był taki sam problem tylko z drzwiami kierowcy.

Problem polegał na tym ze przewód który doprowadzał powietrze do drzwi rozłączył się, rozłączenie miało miejsce w rurce gumowej która wychodzi z słupka a wchodzi do drzwi (doprowadza ona przewody do drzwi).

Musisz przekręcić plastikowy element w słupku drzwi i tam będą przewody od elektryki oraz rurka i trzeba ja wsunąć w ten plastikowy element który wykręciłeś i powinno działać.

Ale przed rozebraniem tego możesz posłuchać czy nie słychać syczenia w tym miejscu jak próbujesz zamykać drzwi centralnym zamkiem

Obrazek

Awatar użytkownika
Daros_P
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Daros_P » sob mar 17, 2007 18:27

Siema mam podobny problem o jaki plastikowy element chodzi który trzeba wykręcić żeby się do tego dobrać?

Awatar użytkownika
Kisiel

Post autor: Kisiel » sob mar 17, 2007 19:07

ROBERTO83 pisze:ze przewód który doprowadzał powietrze do drzwi rozłączył się
hmmm chyba przewod doprowadzajacy kable od centralnego, ROBERTO83, bylem przed chwila przy moim MK3 i cos tam grzebalem i ruszalem ta rurka,ta rurka to u mnie jest duzo ciensza niz u Ciebie,wnosze ze Ty masz prawdopodobnie jeszcze elektryczne szyby albo i lustra i masz wiecej tych przewodow,ja poruszalem tymi rurkami (w obu drzwiach) to tak jakby sie poprawilo,tzn otwieraja sie drzwi od pasazera otwierajac kluczykiem od kierowcy ale z zamknieciem jest ciezko bo zamkna sie drzwi od kierowcy a od pasazera zeby zamknac to musze jeszcze przekrecac troche kluczyk tak jakbym chcial otworzyc drzwi i wtedy wlasnie sie zamkna od pasazera, troche sie rozpisalem ale mam nadzieje ze mnie rozumiesz,caly czas kluczyk mam wsadzony w drzwi od kierowcy,bo w prawcyh drzwiach mam zjechana wkladke i wogole nie chce kluczyk wejsc:/ jutro jeszcze pokombinuje, zerwe izolacje i poskrecam kable i zaloze nowa bo teraz juz ciemno :/
Daros_P pisze:o jaki plastikowy element chodzi
Daros_P,masz na zdjeciu,u mnie nie trzeba odkrecac tylko sie wyjmuje (np srubokretem) bo to jest guma,tylko trzeba uwazac zeby lakieru nie zadrapac

Awatar użytkownika
ROBERTO83
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ROBERTO83 » sob mar 17, 2007 20:15

Tak mam pełna elektrykę i dlatego pewnie jest taka jak na zdjęciu, jeśli nie masz łączenia w tej rurce gumowej to może być większy problem bo możesz mieć nieszczelność przy Siłowniku i będziesz musiał rozbierać drzwi wtedy ściągniesz rurkę i sprawdź czy przy otwieraniu i zamykaniu jest powietrze, sprawdź tez pompkę centralnego w bagażniku czy działa prawidłowo.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 17, 2007 21:50

Kisiel pisze:tzn otwieraja sie drzwi od pasazera otwierajac kluczykiem od kierowcy ale z zamknieciem jest ciezko bo zamkna sie drzwi od kierowcy a od pasazera zeby zamknac to musze jeszcze przekrecac troche kluczyk tak jakbym chcial otworzyc drzwi i wtedy wlasnie sie zamkna od pasazera,
ułamany szary kabel w wiązce drzwiowej. albo uszkodzony włącznik w zamku, do którego dochodzą kabelki szary, zielony i czerwono biały.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Kisiel

Post autor: Kisiel » śr mar 21, 2007 00:26

sprawdzalem dzisiaj ten przewod doprowadzajacy kable do drzwi,wszystkie kable sa dobre,nie sa urwane i nie mam tam zadnego szarego kabla,moze to wlasnie to co pisal Paweł Marek, jak wyglada ten wlacznik w zamku?? ma ktos jakies foty??? da sie to samemu naprawic?? moze cos tam tylko nie laczy przy tym wlaczniku?? jesli zje**** wlacznik to ile nowy moze kosztowac do MK3?? prosze o pomoc

[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

grzes1234
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: grzes1234 » pn mar 26, 2007 19:08

Mialem ten sam problem,

skorzystalem z rady Roberto83

odziwo wezyk spadl (a raczej mongoly z warsztatu zapomnieli go zalozyc bo naprawiali

el.lustrka) DOKLADNIE w tym miejscu, w ktorym pokazuje Foto Roberto83

Dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”