ubywa plynu chlodzacego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ubywa plynu chlodzacego
jak w temacie musze non stop dolewac plynu, z czym mozebyc zwiazany moj problem???
z tego samego powodu rozebrałem dzisiaj baby golfa-zero wycieków i dymienia a ubywało płynu - uszczelka pod głowicą,doszedł popękany kolektor wydechowy, dwie rolki,pasek, komplet uszczelek.....i kupa zabawy a baba mi łeb suszy bo jezdzić nie może;-)
Każdemu brakuje-jednemu do jachtu,drugiemu do chleba
klimatyzacje-serwis i ozonowanie
klimatyzacje-serwis i ozonowanie
Mam taki sam problem, silnik po remoncie (oleju nie przybywa, w wodzie nie ma śladów oleju) wszędzie sucho, chłodnica nie cieknie i też mi ostatnio ubywa...Przemo440 pisze:jeżeli nie ma wyieku na zewnatrz to moze wskazywać na uszczelke pod głowicą a jak wyglada wydech na rozgrzanym silniku? leci z niego woda czy sucho?
[ Dodano: Pon Mar 19, 2007 21:17 ]
wycieku*
Co to może być?
AAZ 1.9 TD
Przebieg po kapitalnym remoncie to jakieś 15 tyś km.
Witam. Wariantow moze byc sporo: peknieta glowica, pekniety blok silnika, uszkodzona uszczelka pod glowica co wcale nie musi oznaczac ze plyn idzie do oleju lub same nieszczelnoisci na przewodach. Jak jest gaz to dochodzi nieszczelna membrana w parowniku. To nie jest diagnoza na odleglosc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam