zakonserwowanie wnętrza nadkoli

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

zakonserwowanie wnętrza nadkoli

Post autor: Bąku » śr mar 21, 2007 12:44

siemka chłopaki.
z racji tej że nieposiadam w swoim bolidzie tych plastikowych osłon w nadkolach chciałbym je zabezpieczyć ale niechce kupować tych osłon bo trza wiercić dziurki na wkręty itd a to niebardzo mi sie widzi bo po jakimś czasie ruda wylezie stamtąd a więc mam zpytania:
czy ten lakier co jest w nadkolach mam matowić (jeśli tak to jakim papierem) i kłaść na niego podkład a na podkalad położyc baranka, i drugie zapytanie czy zapodać baranka w sprayu czy kupić puszke jakiegoś bitguma i pędzlować sobie spokojnie.
dziękuje za wszelkie sugestie :okej:

[ Dodano: 21 Mar 2007 11:48 ]
oczywiście o dokładnym myciu nie wspominam bo to oczywiste

greg

Post autor: greg » śr mar 21, 2007 13:04

Bąku pisze:zy zapodać baranka w sprayu czy kupić puszke jakiegoś bitguma i pędzlować sobie spokojnie.
pędzlować ze 3 razy - lepszy wg mnie efekt

[ Dodano: Sro Mar 21, 2007 12:06 pm ]
Bąku pisze:czy ten lakier co jest w nadkolach mam matowić (jeśli tak to jakim papierem) i kłaść na niego podkład a na podkalad położyc barank
ja nie matowiłem tylko kartcher , wymyrto, benzyną ekstarkcyjną dl aodtłuszczenia i jechałem z pędzlem. Nic się nie odwarstwiało potem. Chynb aże rudy gdzieś wychodzi to papier, potem odrdzewić, podkład, mon alakier a dopiero konserwacja

touch01
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: touch01 » śr mar 21, 2007 13:33

mozesz takze po dokladnym umyciu pod baranka dac "minie" farbe okretowa groszowa sprawa a swietnie zabezpiecza

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bąku » śr mar 21, 2007 17:52

rudej tam nigdzie niewidziałem ale to sie okaże po dokladnym umyciu czyli kupie w puszcze bitguma, pare pędzli do tego i sobie będe pędzlował aż zapędzluje do końca :grin:

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zaba84 » śr mar 21, 2007 17:58

ja proponuje kupic baranka ale nie jakies kupa w spreju czy auto smar w puszcze na pedziel tylko baranka pod pistolet i dobrze zakonserwowac a na laczeniach w nadkolach najpierw przed prysnieciem pojechac doble guma gluszaca na pendzlu....

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

greg

Post autor: greg » śr mar 21, 2007 23:21

zaba84, powiedz mi czemu to pomalowanie kilkukrotne pędzlem będzi egorsze od twojego pistoletu - jokoś po mojej robocie nigdy nic mi nie odprysło a nawet jak auto ukradli i rozebrali w lesie - przez dziurę w szybrze lałą się woda aż do wysokosci progó to ponieważ identycznie zrobiłem w środku (golf 2) to żadnej plamki rdzy, żadnego odprysku

Bąku
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Bąku » czw mar 22, 2007 10:45

podłoge od środka też mam pędzlem pociągnąć???

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » czw mar 22, 2007 13:07

witam.
Ja też jestem za barankiem pod pistolet a juz ci odpwiadam czemu to zamiast pedzla:
chyba sie ze mna zgodzi kazdy ze pod ciśnieniem wtrskasz w bardzo niedostepne miejca a pedzlem bardziej powierzchniowo.
I mozesz po uprzednim umyciu i odtłuszczeniu tez nałozyć 3 warstwy :D .
Ostatnio zmieniony czw mar 22, 2007 13:53 przez Marooo9, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » czw mar 22, 2007 13:47

Bąku pisze:podłoge od środka też mam pędzlem pociągnąć???
jak masz duzo czasu i ochoty to czemu nie? ja w mk2 ciągnąłęm - bo miałem czas i dużo środka - no to wykorzystałem, a ze pojawiły się początki rudego, to wyczyściłem, odrdzewiacz, podkład i pędzlowanie - poważnie - po odnalezieniu budy w lesie pełnej wody - po wylaniu wody i wyschnięciu zero plam, odbarwień czy rdzy

[ Dodano: Czw Mar 22, 2007 12:55 pm ]
Marooo9, 1. brak pistoletu
2. brak kompresora
3. omn maluje nadkola lub podłogę a nie wewnętrzne części progów

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”