Witam Wszystkich. Dziś dzięki ZUCKOWI z Lublina mogłem podpiąć swojego Golfa. Wielkie dzięki dla ZUCKA . Takie dane otrzymałem po podpięciu
00515 Czujnik pozycji wału krzywkowego (czujnik efektu hali) – skrót do B+ (G40) : sprawdź CPM, jeśli OK., wymień dystrybutor
bo moj spis jest przesuniety o jedna pozycje
tak wiec moze bedzie taniej bo wyglada ze to nie czujnik halla
bo to nie korbowy wal tylko krzywkowy.
Proszę o podpowiedzi co do błędów bo nie jesteśmy do końca pewni.
Błędy na VAGu co oznaczają
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wg. tego masz uszkodzony czujnik Halla, zwarcie B+. Dystrybutor, to inaczej rozdzielacz zapłonu. Czy silnik zapala? Jeśli tak to czy ma pełną moc w wysokim zakresie obrotów? Jeśli np nie ma możliwości wkręcić go wyżej niż np 5000 obrotów, to sprawdź oscyloskopem czujnik Halla i ewentualnie wymień go.
UWAGA !!!
0515- taki błąd zawsze wyskoczy jeśli silnik jest nieuruchomiony, dlatego jest brak sygnału z owego czujnika.Sprawdzić musisz czy ten błąd wyskakuje przy uruchomionym silniku.
UWAGA !!!
0515- taki błąd zawsze wyskoczy jeśli silnik jest nieuruchomiony, dlatego jest brak sygnału z owego czujnika.Sprawdzić musisz czy ten błąd wyskakuje przy uruchomionym silniku.
Ogólnie to jest mułowaty przydusza się jak daje mu więcej gazu. Ale mam katalizator który już jest do wymiany i rzęzi i myślałem że to on dławi samochód. Sprawdzany był na zapalonym i zgaszonym wychodziło to samo.
[ Dodano: 03 Kwi 2007 05:52 ]
Witam Wszystkich. Dzisiaj ponownie podpieliśmy z Zuckiem mojego golfa pod VAGa aby upewnić się na 100% czy podczas jazdy wyrzuca ten błąd. Podczas jazdy żadnych błędów, w momoencie kiedy silnik zgasł przerwała się łączność między Vagiem a komputerem samochodu. Podczas prób odpalania silnik nie odpala, VAG nadal nie widział komputera dopiero po odczekaniu chwili coś zaskakuje i jest ok Vag widzi komputer a silnik normalnie zapala. Wizualnie kable w porządku i przy stacyjce i przy wtyczce komputera. Pomóżcie
[ Dodano: 03 Kwi 2007 05:52 ]
Witam Wszystkich. Dzisiaj ponownie podpieliśmy z Zuckiem mojego golfa pod VAGa aby upewnić się na 100% czy podczas jazdy wyrzuca ten błąd. Podczas jazdy żadnych błędów, w momoencie kiedy silnik zgasł przerwała się łączność między Vagiem a komputerem samochodu. Podczas prób odpalania silnik nie odpala, VAG nadal nie widział komputera dopiero po odczekaniu chwili coś zaskakuje i jest ok Vag widzi komputer a silnik normalnie zapala. Wizualnie kable w porządku i przy stacyjce i przy wtyczce komputera. Pomóżcie
babylock