Błąd P0411 benzyna 2.0 New Beetle
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zastanawiałem się czy nie kupić takiego przewodu jak pokazałeś na zdjęciu, i go nie zmienić. W sumie taki przewód drogi pewnie nie będzie a to on może gdzieś pękł. W końcu moje autko ma 200tys najechane. Co myślicie o moim pomyśle? W sumie to nie mam pojęcia co dalej z tym robić.
nadal mam wątpliwości o czym rozmawiamy.
recylkulacja spalin to nie to samo co powietrze dodatkowe.
znalazłeś zawór?
daj jakąś fotkę jak wygląda albo odczytaj oznaczenie.
recylkulacja spalin to nie to samo co powietrze dodatkowe.
znalazłeś zawór?
daj jakąś fotkę jak wygląda albo odczytaj oznaczenie.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Jak robiłem test podzespołów silnika vagiem to mi wyskakiwały takie komunikaty co obecnie jest testowane. I tam były oznaczenia takie jak : N80, N18, N112, N156, N30, Jeśli dobrze to kojarzę to są oznaczenia zaworów? Kolega który udzielał się w tym temacie pytał czy było go słychać, żeby to sprawdzić musiałbym wiedzieć który to jest. Słabo się na tym znam więc jeśli plotę głupoty to wybaczcie
w tym modelu silnika nie ma EGR
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
To w takim razie co proponujecie mi zrobić?, od ostatniego kasowania błędów zrobiłem jakieś 100km, i znów wyskoczył błąd 16795 p0411 Wtłoczenie wtórnego powietrza - stwierdzono nieprawidłową dawkę przepływu
zmień program diagnostyczny, użyj np vag-coma 311.2 bo wg. mnie coś tu nie gra z rozpoznaniem sterownika i wyposażenia silnika.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
To w takim razie najpierw muszę kabel kupić bo sprawdzałem to takim urządzeniem http://allegro.pl/vag-5053-zrobi-wszyst ... 55298.html" onclick="window.open(this.href);return false;
odkopuje ponownie temat
Zakupiłem kabel i sprawdziłem samochód vcdsem
wyskoczyły mi takie błędy
2 Faults Found:
16806 - Main Catalyst; Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0422 - 35-00 - -
16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected
P0411 - 35-00 - -
Readiness: 0000 0000
pierwszy dotyczy katalizatora, drugi potwierdził wskazania urządzenia którym wcześniej testowałem autko. W sprawie przewodu dzwoniłem do serwisu bo podobno tylko tam da się go kupić . koszt 412 zł. Zastanawiam się w jaki sposób prócz wizualnego obejrzenia można go sprawdzić?
Zakupiłem kabel i sprawdziłem samochód vcdsem
wyskoczyły mi takie błędy
2 Faults Found:
16806 - Main Catalyst; Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0422 - 35-00 - -
16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected
P0411 - 35-00 - -
Readiness: 0000 0000
pierwszy dotyczy katalizatora, drugi potwierdził wskazania urządzenia którym wcześniej testowałem autko. W sprawie przewodu dzwoniłem do serwisu bo podobno tylko tam da się go kupić . koszt 412 zł. Zastanawiam się w jaki sposób prócz wizualnego obejrzenia można go sprawdzić?
Re: Błąd P0411 benzyna 2.0 New Beetle
zanim wydasz 4 stówy to zacznij najpierw od znalezienia pompy, sprawdź przewody, uszczelki, zaworki, zapinki od układu powietrza dodatkowego i obejrzyj czy są gdzieś pęknięcia.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
beetle, Pompę już znalazłem ale z tego co widziałem to bez kanału się nie obędzie. Po wpisaniu tego błędu w google znalazłem między innymi coś takiego
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... e_Symptoms" onclick="window.open(this.href);return false;
czy warto tym się sugerować?
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... e_Symptoms" onclick="window.open(this.href);return false;
czy warto tym się sugerować?
Re: Błąd P0411 benzyna 2.0 New Beetle
nie wiem co może mieć przekaźnik pompy paliwa do pracy proekologicznego układu pracującego tylko kilkadziesiąt sekund po zimnym rozruchu.
w układzie masz pompę sterowaną przekaźnikiem, 2 zawory sterowane podciśnieniem i prądem (mogą być zintegrowane), plastykowe rurki z szybkozłączkami i wężyki podciśnienia (jeżeli takie czarne w oplocie bawełnianym to straszny badziew)
sprawdzasz po kolei czy nie ma gdzieś nieszczelności, czy pompa daje cug i zaworki klikają.
a lambdy jesteś pewny?
bo po wdmuchaniu powietrza komputer czeka aż sonda zareaguje, jak nie to pali lampkę i rejestruje błąd.
w układzie masz pompę sterowaną przekaźnikiem, 2 zawory sterowane podciśnieniem i prądem (mogą być zintegrowane), plastykowe rurki z szybkozłączkami i wężyki podciśnienia (jeżeli takie czarne w oplocie bawełnianym to straszny badziew)
sprawdzasz po kolei czy nie ma gdzieś nieszczelności, czy pompa daje cug i zaworki klikają.
a lambdy jesteś pewny?
bo po wdmuchaniu powietrza komputer czeka aż sonda zareaguje, jak nie to pali lampkę i rejestruje błąd.
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
raczej jestem bo byłem u elektronika jakieś miesiąc przed pierwszym wyskoczeniem błędu. Sprawdzał parametry i mówił że lambda w porządku. zorganizuje sobie kanał na sobote i postaram się to porządnie obejrzeć