Problem z Silnikiem VW Polo 1.4 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie.
Potrzebuje waszej rady, ale najpierw opisze co się stało.
Mój Tata wyjechał Polo do Norwegii, auto sprawne i baaardzo zadbane. Przestrzegane wszelkie wymiany. W Norwegii obecnie pogoda jest podobna do tej w Polsce, słońce plus mrozik na poziomie -5, -7. Auto dojechało bez problemów. Po przyjeździe auto stało w miejscu zacienionym przez około 5 dni. Po tym okresie mój Tata potrzebował auta, odpalił silnik i zabrał się za czyszczenie szyb. Po około 5 minutach usłyszał głośną prace silnika i dziwne stuki po czym auto się wyłączyło.
I tu zaczyna się problem, auto nie chce odpalić, próbowali również na "pycha". Iskra jest, pasek rozrządu okej.
Poradźcie co to może być? Model POLO 2000 rok po Face liftingu 1.4 16v
Z góry dziękuję za pomoc.
Potrzebuje waszej rady, ale najpierw opisze co się stało.
Mój Tata wyjechał Polo do Norwegii, auto sprawne i baaardzo zadbane. Przestrzegane wszelkie wymiany. W Norwegii obecnie pogoda jest podobna do tej w Polsce, słońce plus mrozik na poziomie -5, -7. Auto dojechało bez problemów. Po przyjeździe auto stało w miejscu zacienionym przez około 5 dni. Po tym okresie mój Tata potrzebował auta, odpalił silnik i zabrał się za czyszczenie szyb. Po około 5 minutach usłyszał głośną prace silnika i dziwne stuki po czym auto się wyłączyło.
I tu zaczyna się problem, auto nie chce odpalić, próbowali również na "pycha". Iskra jest, pasek rozrządu okej.
Poradźcie co to może być? Model POLO 2000 rok po Face liftingu 1.4 16v
Z góry dziękuję za pomoc.
Witaj,
Swiece sa zalane a co do cisienia na tlokach jak to sprawdzic?
Swiece sa zalane a co do cisienia na tlokach jak to sprawdzic?
Oki dzieki wielkie za pomoc, sprawdzimy odme i zobaczymy. Jeszcze raz dzieki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witajcie,
Odma sprawdzona i jest czysta. Ale komputer pokazal problem z ukladem zaplonowym. Macie jakies sugestie?
Odma sprawdzona i jest czysta. Ale komputer pokazal problem z ukladem zaplonowym. Macie jakies sugestie?
-
- ->|<-
Napisz dokładnie jaki, nr błędu.SupriseMe pisze:komputer pokazal problem
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
P1553IP0343
EDIT.
Dziś Ojciec przekazał mi, ze były jakieś problemy z cewką zapłonową przed wyjazdem. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym błędem.
EDIT.
Dziś Ojciec przekazał mi, ze były jakieś problemy z cewką zapłonową przed wyjazdem. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym błędem.
Okej, ewetualna wymiana? samemu moze to ojciec zrobic czy musi szukac warsztatu ?