hall jest zasilany stykami zewnętrznymi a wewnętrzny to sygnałowy. Więc wtyczka ma zostać podpięta, szpilką wbij się w kabel sygnałowy i do niej dioda oraz do klemy aku, tak robiłeś?filippos85 pisze:a jak przetnę kabel to skąd ta dioda weźmie prąd?
Czujnik halla za duże napięcie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: Czujnik halla za duże napięcie.
Tak robiłem i dioda cały czas się pali.Paweł Marek pisze:hall jest zasilany stykami zewnętrznymi a wewnętrzny to sygnałowy. Więc wtyczka ma zostać podpięta, szpilką wbij się w kabel sygnałowy i do niej dioda oraz do klemy aku, tak robiłeś?filippos85 pisze:a jak przetnę kabel to skąd ta dioda weźmie prąd?
Jesli zrobiłeś te pomiary poprawnie ,to świadczy o uszkodzonym hallu,przetnij jeszcze tak jak mówiłem sygnałowy kabel,żeby się upewnic ,że komputer nie zakłuca tego sygnału.
-
- Nowicjusz
Mam w sumie 3 czujniki, ostatni był kupiony w serwisie i na wszystkich jest to samo. A może to coś w komputerze, może jest walnięty?edzio pisze:Jesli zrobiłeś te pomiary poprawnie ,to świadczy o uszkodzonym hallu,przetnij jeszcze tak jak mówiłem sygnałowy kabel,żeby się upewnic ,że komputer nie zakłuca tego sygnału.
-
- Nowicjusz
Sorry nie doczytałem sprawdzę jutro a może nawet dzisiaj i napiszę dzięki.edzio pisze:No przeciez ci pisze jak sprawdzic ,czy komputer walnięty.
Sorki za odgrzebanie ale udało Ci się rozwiązać problem? Mam to samo, na środkowym przewodzie czujnika cały czas 5v (Ty pisałeś o 12v) względem masy... Jak się silnik rozgrzeje to słabnie a komputer cały czas pokazuje zwarcie do plusa.
Problem rozwiązany. Trzeba bylo ustawic zaplon.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka