Witam, w Octavii 1.6 mam wycięty katalizator i wstawioną rurę, podejrzewam że na przeglądzie mogą być problemy, dlatego rozważam wstawienie czegoś spowrotem. Raczej oryginału za 1000 zł nie kupię, uniwersalny katalizator się sprawdzi ? Czy mogę wstawić jakiś inny używany z innego modelu ? Mam jedną sondę za katalizatorem.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
[inny] Katalizator
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[inny] Re: Katalizator
Albo szukaj oryginału w używce albo dedykowany do twojego silnika. Z tymi uniwersalnymi to trudno stwierdzić jak będzie. Ja kupowałem z firmy pamaku. Dobierali mi po nr Vin. Jak masz sondę za katem to pewnie musisz mieć pod eu4.
Znalazłem takie coś, cena wydaje się atrakcyjna, biorąc pod uwagę to że rzekomo są produkowane w Polsce. Wiecie cos o tych produktach ?
Chyba nie wrzuciłeś linka. Ogólnie można katalizator dorobić. Do mojej E38 4.0 wyceniono mi 2 sztuki za 900 zł w kwasówce i normie EURO 2 (chyba jak w oryginale), więc do Octavii powinno być zdecydowanie taniej. Mogę podać namiar w Warszawie.