Witam,
mam problem z wyborem rozrusznika do lupo 1.0 benzyna 1998 rok produkcji bo znalazłem 2 wersje :
jedna wygląda tak :
drugi tak :
Który jest prawidłowy z tą osłoną zębatki czy bez bo piszą że oba są kompatybilne (zamienniki)?
LUPO jaki rozrusznik zamiennik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Najlepiej wykręć i wtedy zobaczysz jaki masz.
Wcześniej GOLF II Teraz GOLF III, A następny może GOLF IV
Re: LUPO jaki rozrusznik zamiennik
Dokładnie jak kolega wyżej. Tak propo to nie da się twojego zregenerować?
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Zamienne to raczej nie są bo ten pierwszy potrzebuje łożyskowania w obudowie skrzyni/silnika a drugi nie. Bez podania kodu silnika trudno sprawdzić w etce jaki masz zastosowany u siebie. Jak nie masz samemu chęci do regeneracji to możesz zawsze swój wysłać na odnowę lub podjechać do kogoś kto się tym zajmuje.
lupo 6x
pole (B) 15.01.1999 (2.1) 0603 (2.2) 450015 1
Ogólnie to w Niemczech mieszkam i może mi znajomy mechanik naprawić , ale muszę kupić rozrusznik," regeneracja" nie wchodzi w grę po prostu tak czy siak robocizna jest droga. oryginalny kosztuje około 140 EUR, zamiennik 45 EUR , wartość auta to 900 EUR , wiec nie chciałbym za dużo w niego inwestować .
pole (B) 15.01.1999 (2.1) 0603 (2.2) 450015 1
Ogólnie to w Niemczech mieszkam i może mi znajomy mechanik naprawić , ale muszę kupić rozrusznik," regeneracja" nie wchodzi w grę po prostu tak czy siak robocizna jest droga. oryginalny kosztuje około 140 EUR, zamiennik 45 EUR , wartość auta to 900 EUR , wiec nie chciałbym za dużo w niego inwestować .
To kup nowy lub regenerowany tu w Polsce to będzie taniej. 6X to model lupo a nie kod silnika.