Ustawienie wskazówek licznika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ustawienie wskazówek licznika
Witam kilka dni temu naprawiałem plastik kasowania licznika dziennego i przy tej operacji naruszyłem przypadkowo wskazówki obrotomierza i prędkościomierza i ustawiłem je rekom na pozycje 0 z tym ze po podłączeniu 2 wtyczki słychać silniczki i wskazówki się cofają się poniżej 0, gdy załączę zapłon wskazówka idzie na pozycje 0 a gdy zapalę samochód i przejadę troszkę i stanę wskazówka jest idealnie na pozycji 0 , w obrotomierzu już po włączeniu zapłonu jest na swojej pozycji, czy to normalne zachowanie czy muszę coś kombinować ? dodam że próbowałem dać te wskazówki troszkę wyżej niż pozycja 0 ale efekt ten sam. Czytałem że podobno idzie zrobić taki test ze wskazówka się zatrzymuje na 3tyś. obrotów i na 100km/h ale nie mam dostępu do takiej opcji w tyj chwili. proszę o pomoc
Re: Ustawienie wskazówek licznika
Ustaw wskazówki kręcąc nimi w stronę przeciwną do ruchu zegara-tak jak ustawisz tak zostanie
Re: Ustawienie wskazówek licznika
Jak najbardziej prawidłowy objaw. Najlepiej wykonać test wskazówek VCDSem, powinny stać idealnie na 3 tys. obrotów i 100 km/h.