Wymiana elastycznych przewodów hamulocwych.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana elastycznych przewodów hamulocwych.
Panowie, na pewno wiele osób tutaj wymieniało elastyczne przewody hamulcowe w Golfie 4.
Chciałbym je wymienić u siebie, przy okazji jak auto będzie podniesione. Chodzi mi o informacje, gdzie najlepiej kupić takie przewody w normalnej cenie (zwykłe, nie muszą być w oplocie metalowym) oraz podkładki miedziane.
Czy występują jakieś niespodzianki przy takiej wymianie?
Chciałbym je wymienić u siebie, przy okazji jak auto będzie podniesione. Chodzi mi o informacje, gdzie najlepiej kupić takie przewody w normalnej cenie (zwykłe, nie muszą być w oplocie metalowym) oraz podkładki miedziane.
Czy występują jakieś niespodzianki przy takiej wymianie?
Re: Wymiana elastycznych przewodów hamulocwych.
Jak masz czas do wymiany to poszukaj ofert w necie. Jak na już to najbliższy sklep motoryzacyjny. Ja przy takiej robocie staram się robić od razu regeneracja zacisków...
Dokładnie, będzie robiona całość hamulców za jednym razem.
Tylko kup sobie jakieś firmowe Ate ,TRW, ewentualnie quick brake.Jeśli kupisz AP ,albo NZ , za rok będą do wymiany jeszcze raz.
Tak.
Poradźcie jeszcze czy na połączeniu przewodów są też podkładki miedziane? Jeśli tak to jaki rozmiar?
Poradźcie jeszcze czy na połączeniu przewodów są też podkładki miedziane? Jeśli tak to jaki rozmiar?
Sprawdź sobie w etce. Będziesz miał wszystko na tacy łącznie z nr części i rozmiarem wszystkich podkładek.
Polecacie przewody Brembo? Jak wypadają pod względem jakości bo cenowo są sporo tańsze od ATE, TRW?