[all vw] Lampy Smoked a Prawo ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- pavlinio
- Nowicjusz
- Kontakt:
[all vw] Lampy Smoked a Prawo ?
Jak w temacie, interesuje mnie taka sprawa mianowicie jezeli przerobie oryginalne lampy H1+H1 na SMOKED to bede mogl bez problemy przejsc przeglad i czy policja nie bedzie sie tego czepiac bo to wkoncu bedzie bez atestu??
Ostatnio zmieniony sob maja 16, 2009 23:20 przez pavlinio, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lampy SMOKED a Prawo???
Robiłem niedawno smoked h1+h1 i byłem na stacji diagnostycznej ustawic lampki to koleś nic nie mówiłpavlinio pisze:Jak w temacie, interesuje mnie taka sprawa mianowicie jezeli przerobie oryginalne lampy H1+H1 na SMOKED to bede mogl bez problemy przejsc przeglad i czy policja nie bedzie sie tego czepiac bo to wkoncu bedzie bez atestu??
Były mk3 variant - viewtopic.php?f=88&t=216289" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
Były mk3 GTI - viewtopic.php?f=88&t=368287" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecny Sharan VR6 - viewtopic.php?f=169&t=454244" onclick="window.open(this.href);return false;
Na początek polecam dokładną lekturę tego tematu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ght=smoked
Zrobienie lamp w wersji smoked absolutnie nie jest niezgodne z przepisami (przecież Hella też takie lampy wypuszczała). Cały bajer polega na poprawnym tych lamp przyciemnieniu, czyli po krótce: malujesz wewnątrz lampy wszystko, co nie jest odbłyśnikiem, czyli elementy, które nie mają wpływu na świecenie. Funkcjonalność lampy nie zmienia się po tym, skądinąd efektownym, zabiegu. A zatem panowie diagności i policja nie będą robić żadnych problemów.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ght=smoked
Zrobienie lamp w wersji smoked absolutnie nie jest niezgodne z przepisami (przecież Hella też takie lampy wypuszczała). Cały bajer polega na poprawnym tych lamp przyciemnieniu, czyli po krótce: malujesz wewnątrz lampy wszystko, co nie jest odbłyśnikiem, czyli elementy, które nie mają wpływu na świecenie. Funkcjonalność lampy nie zmienia się po tym, skądinąd efektownym, zabiegu. A zatem panowie diagności i policja nie będą robić żadnych problemów.
dokładnie przed chwilą skończyłem robić smoked u siebie (h1+h1) i nie obchodzi mnie że komuś może się nie spodobać, robię przy samochodzie co mi pasuje i nikogo się nie pytam.
Swoją drogą spodziewałem się lepszego efektu, ale zobaczy się jutro jak założę na auto.
Moja rada: malować pędzelkiem, żadnych taśm, bo odbłyśnik łatwo odchodzi z taśmą.
Swoją drogą spodziewałem się lepszego efektu, ale zobaczy się jutro jak założę na auto.
Moja rada: malować pędzelkiem, żadnych taśm, bo odbłyśnik łatwo odchodzi z taśmą.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216083][size=167]>>GTD sprzedam<<[/size][/url]