Jak przerobić licznik??

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
conrad20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jak przerobić licznik??

Post autor: conrad20 » ndz gru 13, 2009 19:22

Witam! Chcem przerobić licznik w moim golfi-e. Licznik z 94r. na diodach podajże SMD (takie malutkie). Znalażlem porady jak przerobić licznik. Wszystkie przelączniki od szyb, lusterek, foteli itd mam przerobione na kolor niebieski, panel od naweiwów również na niebiesko lecz środkowe pokrętło ciepło zimno jest niebiesko czerwony. Mam dwa włączniki od ogrzewania tylnej szyby podswietlone na niebiesko, a gdy je wlączam to zapala sie czerwone. Napewno chcem przerobić licznik aby miał barwy czerwone i niebieskie. Chciałbym również zostawić orginalne tarcze i zastosować wskazówki czerwone. Co bardziej będzie mi pasowalo czerwone wyswietlacze i reszta na niebiesko czy na odwrot niebieskie wyświetlacze na czerwono liczniki? Aha wyświetlacze będą w negatywie. I jeszcze czym najlepiej podświetlić licznik i skąd dostać diody SMD? Z gory dziękuje za wypowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
michalqqr
...
...
Kontakt:

Post autor: michalqqr » ndz gru 13, 2009 19:45

conrad20, moim zdaniem niebieskie podświetlenie i czerwone wyświetlacze
conrad20 pisze:skąd dostać diody SMD?
wybierz sie do sklepu elektronicznego będą mieli ;)
conrad20 pisze:I jeszcze czym najlepiej podświetlić licznik
diodami fluxami ;)

Awatar użytkownika
conrad20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: conrad20 » ndz gru 13, 2009 19:54

michalqqr, też myslałem nad taką opcją niebieskie podświetlenie czerwone wyświetlacze, co to diód to u mnie w mieście jest jeden sklep elektroniczny i to troche lipny. a jak te fluxy wyglądają i ile ich zastosować? nie chcem licznika żeby mi mocno świeciło. mysłalem tez aby zrobić efekt mkIV lecz nie wiem jakich tarcz zastosować, bardzo podobają mi sie orginalne. kiedyś tez widzialem jak ktoś pomalowal tarcze lakierem fluoroscencyjnym chyba i efekt był podobny. tylko był podswietlony katodą prawdopodobnie. mam zdjęcie
Obrazek

Awatar użytkownika
szuwar GT TDI
Mister Logistics
Mister Logistics
Kontakt:

Post autor: szuwar GT TDI » pn gru 14, 2009 19:06

conrad20 pisze:. mysłalem tez aby zrobić efekt mkIV lecz nie wiem jakich tarcz zastosować
musiał bys udezyc do kolegi gralik ja brałem od niego tarcze UV ala mk 4 bardzo dobre wykonanie a wszystko podswietlone katoda rowniez UV a wskazowki pomalowane farba fluorescencyjna

VariantoVWóz US
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226476
[img]http://img.userbars.pl/158/31447.jpeg[/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”