Jaki rodzaj lamp i kierunkowskazów wybrać black/chrom ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Jaki rodzaj lamp i kierunkowskazów wybrać black/chrom ?
Witam wszystkich.
Mam taki mały dylemat. Chce zakupić:
-przednie lampy,
-kierunki+halogeny,
-kierunki boczne,
-tylne lampy.
I zastanawiam się czy lepiej będzie pasowało wybrać:
- (CLEAR,CHROM), ogólnie wszystkie lampy na jasno,
czy zrobić w (BLACK CHROM, SMOKE) na ciemne lub lekko przyciemnione.
Lub jakieś wasze propozycję, aby ładnie prezentował się i wszystko współgrało z całością, budżet to około 1000zł
Mój kolor golfika
Dzięki za pomoc
Mam taki mały dylemat. Chce zakupić:
-przednie lampy,
-kierunki+halogeny,
-kierunki boczne,
-tylne lampy.
I zastanawiam się czy lepiej będzie pasowało wybrać:
- (CLEAR,CHROM), ogólnie wszystkie lampy na jasno,
czy zrobić w (BLACK CHROM, SMOKE) na ciemne lub lekko przyciemnione.
Lub jakieś wasze propozycję, aby ładnie prezentował się i wszystko współgrało z całością, budżet to około 1000zł
Mój kolor golfika
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony wt sty 05, 2010 02:09 przez 7Qstyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy mam maly problem moze mi pomozecie
Z racji tego ze rozlecialy mi sie stare lampy oryginalne jestem zmuszony wymienic je na cos sprawnego i w miare ladnie wygladajacego
Zalezy mi głównie na dobrej jakosci swietle,wykonaniu itp,
Kolor mojego wozu to blekit wiec moze pomozeci wybrac cos godnego uwagi i dobrze swiecacego :d
z gory wielkie dzieki i PZDR
Z racji tego ze rozlecialy mi sie stare lampy oryginalne jestem zmuszony wymienic je na cos sprawnego i w miare ladnie wygladajacego
Zalezy mi głównie na dobrej jakosci swietle,wykonaniu itp,
Kolor mojego wozu to blekit wiec moze pomozeci wybrac cos godnego uwagi i dobrze swiecacego :d
z gory wielkie dzieki i PZDR
wjtsWLKP, jakim budżetem dysponujesz?
7Qstyk, przednie lampy brałbym BLACK. Przy stosunkowo jasnym lakierze świetnie się skomponują z grillem. To samo kierunki i blendy. I powtórzę się po raz setny: na tył Hella Black Magic. Pięknie wyglądają jasne auta z czarnymi dodatkami!
Opcje CLEAR i CHROM bym sobie darował.
Takowe me zdanie.
7Qstyk, przednie lampy brałbym BLACK. Przy stosunkowo jasnym lakierze świetnie się skomponują z grillem. To samo kierunki i blendy. I powtórzę się po raz setny: na tył Hella Black Magic. Pięknie wyglądają jasne auta z czarnymi dodatkami!
Opcje CLEAR i CHROM bym sobie darował.
Takowe me zdanie.
Macie racje koledzy na czarno będzie ładnie wyglądało.
A może macie na zbyciu lampy na tył - Hella Black Magic
[ Dodano: 13 Sty 2010 17:09 ]
Mam pytanko koledzy, jakie to są lampy?
Chodzi mi czy to oryginalne takie wychodziły, czy ktoś po prostu je sam przyciemnił.
I czy warte są swojej ceny?
http://moto.allegro.pl/item858134761_vw ... genem.html
A może macie na zbyciu lampy na tył - Hella Black Magic
[ Dodano: 13 Sty 2010 17:09 ]
Mam pytanko koledzy, jakie to są lampy?
Chodzi mi czy to oryginalne takie wychodziły, czy ktoś po prostu je sam przyciemnił.
I czy warte są swojej ceny?
http://moto.allegro.pl/item858134761_vw ... genem.html
Włąsnie mam problem czy wybrac IN PRO na soczewesce z migaczami + ksenon czy hella celis moze tez z ksenonem.carrion pisze:wjtsWLKP, mając 1000zł na lampy uderzałbym w Helle, bez dwóch zdań. Z takim zapleczem finansowym możesz kupić lampy z naprawdę górnej półki!
Wiem ze do ksenonu potrzebne sa spryskiwacze ale mysle ze to da sie jakos rozwiazac i bedzie w miare legalne
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 00:46 przez wjtsWLKP, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie a ja mam pytanko.W moim GOLFIKU zamontowane sa oryginalne lampy niedzielone poprostu zwykle.Chcialbym zamontowac rowniez oryginalne ale juz dzielone .I takie pytanie czy wystarczy tylko zamontowac lampy czy trzeba cos w elektryce przerabiac?Mam na mysli czy dzielone reflektory pasuja pod te same kostki co niedzielone??I czy wszystko bedzie dzialac jak nalezy??
riggs, poszukaj na forum, to zobaczysz że niedzielone to lampy h4, dzielone to H1.
Jedne i drugie występują (w zależności od rocznika produkcji) z wtyczkami płaskimi albo owalnymi. Jeśli kupisz nie takie jak masz to wystarczy przejściówka.
Po podłączeniu lamp H1 do instalacji H4 musisz jeszcze zrobić mostek na kolumnie kierowniczej albo wsadzić łącznik w skrzynkę bezpieczników, żeby światła drogowe zapalały się wraz z mijania, inaczej zgasną.
Wszystko jest na forum a to co napisałem to taka "pigułka"
Jedne i drugie występują (w zależności od rocznika produkcji) z wtyczkami płaskimi albo owalnymi. Jeśli kupisz nie takie jak masz to wystarczy przejściówka.
Po podłączeniu lamp H1 do instalacji H4 musisz jeszcze zrobić mostek na kolumnie kierowniczej albo wsadzić łącznik w skrzynkę bezpieczników, żeby światła drogowe zapalały się wraz z mijania, inaczej zgasną.
Wszystko jest na forum a to co napisałem to taka "pigułka"
Koledzy czy widzial ktos jak świeci HELLA CELIS ?
Mam dylemat miedzy tym wlasnie a IN PRO, zalezy mi glownie na jakosci swiatla a roznica w cenie ok200pln wiec nie wiem czy warto przeplacac. Jednak na razie ksenonu nie bedzie bo duzo z tym zabawy(spryski i poziom) wiec co lepiej swieci na zarowkach?
Mam dylemat miedzy tym wlasnie a IN PRO, zalezy mi glownie na jakosci swiatla a roznica w cenie ok200pln wiec nie wiem czy warto przeplacac. Jednak na razie ksenonu nie bedzie bo duzo z tym zabawy(spryski i poziom) wiec co lepiej swieci na zarowkach?