[mk3] Zmiana oświetlenia. Jakie lampy?

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Tofikos
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3] Zmiana oświetlenia - jakie lampy?

Post autor: Tofikos » pt lip 15, 2011 16:23

No okej rozumiem tylko ponawiam pytanie czy można zrobić żeby w sonarze i u dołu był kierunek jednocześnie i czy wtedy jest to nielegalne? :D I drugie pytanko czym odkręcać najlepiej ten kolektor w sonarze żeby go nie uszkodzić? :-) No niby te "żaróweczki" na diodach to dobre rozwiązanie i czy dostatecznie dobrze to świeci bo piszę że się nie nagrzewa czyli problem z nadmiarem ciepła byłby rozwiązany :jezor:

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Post autor: skaktus » pt lip 15, 2011 17:01

Tomasz13 - nie jestem modem, ale może byś zaczął edytować posty a nie pisać jeden pod drugim co ? :grrr:

Tomasz13 - linki które podałeś do tych pokojówek W5W - kto ci nagadał że one są mocne ? Mam takowe postojówki i świecą one na poziomie zwykłych W5W. Nie patrz na foto z aukcji czy opisu ludzi - wielka ściema. Mogę ci porównać żarówkę P21W z dodowym zamiennikiem skłądającym się z 18 diod 5050 czyli 54 pojedynczych diod. Dopiero taka żarówka diodowa dobija do poziomu swiatła jaki daje P21W a i tak świeci w lampie gorzej bo nie dochodzi do ogniskowej lustra. Diodowe żarówki z 1 i 3 twojego linka - lepiej sobie darować. Diodowa żarówka z linka 2 będzie w miarę, jednak nie wejdzie ona w otwór po W5W - sam to sprawdziłem.

Tofikos - odkręcisz kombinerkami.

Jeśli w sonarze będzie z boku kierunek a w dole oryginalny to nie jest to do końca legal, ale raczej nie powinni się czepiać - to miejsce jest że tak powiem - co włożysz to masz. Ja tam miałem nędzne diodówki i nikt nie marudził.

Żarówki diodowe - jak wspomniałem. Do tego 99% tych żarówek jest na max 12V a w aucie przy pracującym silniku mamy koło 14 i z czasem postoje siadają.

Tofikos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Tofikos » pt lip 15, 2011 17:23

Okej :jezor: Dzięki za pomoc :-) Jutro będę wszystko montował i mam nadzieje że pójdzie mi sprawnie i bez żadnych niespodzianek :D Wstawię zdjęcia po założeniu :grin:

Awatar użytkownika
TOMASZ13
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TOMASZ13 » sob lip 16, 2011 20:15

skaktus sorki za te nawalanie postami :? masz racje mogę je edytować :bigok:

a co do tych żarówek to pisze tam mocne i kumpel mi je zachwalał wiec myślałem ze naprawdę są ok.
całe szczęście, że napisałeś to bo bym był nadal przekonany, że W5W może zastąpić P21W
dzięki za odpowiedz nareszcie wiem ze to g...
Tofikos mam nadzieje, że przez moją głupotę nie stałeś się posiadaczem tego g...
ale tak jak pisałem nie miałem z tym do czynienia i sugerowałem się tym co piszą i tym co kumpel mi mówił

a i czekam na zdjęcia na zdjęcia twojego golfa :satan:

pozdrawiam i sorki ponowie za te posty i te W5W
:pub:

GOLF mk3 1997 1,6 101KM
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=440492

Tofikos
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: [mk3] Zmiana oświetlenia. Jakie lampy?

Post autor: Tofikos » sob sie 20, 2011 23:50

Oświetlenie wymienione :bigok: :jezor: A w nocy całkiem inaczej od frontu się prezentuje :-) Żaróweczki wymienione na bluevision Philipsa :D Założyłem także aluski 14 enzo i pomalowałem bębny na czerwono :P Zostały mi jeszcze na przodzie pomalować zaciski :grin: Golfik nabrał całkiem innego fajnego wyglądu :) Zdjęcia wrzucę w wolnej chwili :P Dzięki jeszcze raz za pomoc :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”