[MK4] DRL Dzienne Philips problem
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Mam swiatla do jazdy dziennej Philips wersja z 5 diodami takie:
i mam problem z wpasowaniem ich w zaślepki zderzaka. O ile z lewa (od kierowcy) nie ma problemu to po prawej stronie jest miejsce do wkręcenia haka i tam nie da się już tak ładnie wpasować. Może ktoś poradził sobie z problemem.
i mam problem z wpasowaniem ich w zaślepki zderzaka. O ile z lewa (od kierowcy) nie ma problemu to po prawej stronie jest miejsce do wkręcenia haka i tam nie da się już tak ładnie wpasować. Może ktoś poradził sobie z problemem.
co prawda philipsów nie montowałem a jakieś nn i pomogło u mnie odcięcie brzegu mocowania uchagreorg pisze:to po prawej stronie jest miejsce do wkręcenia haka
ile szerokości mają Twoje lampy? te philipsy maja 18 cm, chciałbym aby zamontować je jak najblizej zewnętrznej strony zderzaka (jak najszerzej)
Re: [MK4] DRL Dzienne Philips problem
Chodzi ci o mocowanie lamp ? W Philipsach nie masz mocowania takiego jak w lampach NN, tylko montowane mocowanie w kształcie litery U w które jest wsuwana lampa na zatrzaski.feniks pisze:co prawda philipsów nie montowałem a jakieś nn i pomogło u mnie odcięcie brzegu mocowania uchagreorg pisze:to po prawej stronie jest miejsce do wkręcenia haka
Co do samego montażu - czy nie da się zmienić miejsca montowania lampy tj obniżyć / podwyższyć ? bo innego sposobu nie widzę. Cięcie mocowania lampy nie wchodzi w grę, usuwanie miejsca na hak też...
moje na pewno mniej, jak dobrze wykopałem z allegro to 147x45x59 mmgreorg pisze:te philipsy maja 18 cm
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 66f25.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a philipsy mają:
Długość: 182mm
Szerokość: 51mm
Wysokość: 21mm
i chyba tylko dasz radę zamontować wystające dobre 5mm
nie oto się rozchodzi, winna jest zbyt mała wnęka przy uchu hol.skaktus pisze: nie masz mocowania takiego jak w lampach NN
Philipsy są bardzo cienkie, patrząc dziś na znajomego, myślę że dało by się je upchać pod miejscem na hak. Nie miałem swoich w ręce więc nie wiem co dokładnie jak.
Niech kolega dokładnie podam model, bo lamp Philipsa są 3 rodzaje 4 diodowe, 5 i 8.
Niech kolega dokładnie podam model, bo lamp Philipsa są 3 rodzaje 4 diodowe, 5 i 8.
A sory, przeoczyłem.
Powiedz mi, sprawdzałeś czy dając najniżej lampy nie wchodzą one przypadkiem bez problemu ? Jak pisałem patrzyłem u kumpla i "na oko" powinno wszystko być ok. Fakt, lampki nie będa na górze, ale powinny wówczas się mieścić bez problemu.
Powiedz mi, sprawdzałeś czy dając najniżej lampy nie wchodzą one przypadkiem bez problemu ? Jak pisałem patrzyłem u kumpla i "na oko" powinno wszystko być ok. Fakt, lampki nie będa na górze, ale powinny wówczas się mieścić bez problemu.
Zmieściłem na środku kratki przy zewnętrznej (bliżej boku auta) stronie, lampę z prawej przerobiłem, tzn zrezygnowałem z oryginalnych kołków rozporowych a zastąpiłem je śrubami, i tak połączyłem z blachą montażową. Co prawda nie schowały się idealnie, ale tragedii nie ma, ogólnie zastanawiam się teraz czy nie wymienić ich na takie 4 diodowe philipsa, a to z dwóch powodów: 1. te moje (5 diodowe) wg philipsa świeca z mocą 650 kandeli a te 4 diodowe maja 900 kandeli, wiec jak wynika z cyferek te mniejsze powinny być jaśniejsze 2. 4 diodowe maja 120 mm kontra 180 w 5 diodowych, co zapewni, że na pewno się zmieszczą ładnie w kratce ale też wg mnie taka dłuższa linijka diod lepiej wygląda niż krótsza, wiec mam dylemat.
Teraz pytanie, czy te 4 diodowe nie są żyłowane (diody) wysokimi prądami. Ja bym na twoim miejscy kupił kratki z okrągłym halogenem + montaż okrągłych świateł dziennych.
Witam zakupiłem philipsy z 4 diodami i mam taki problem że po zgaszeniu silnika jeszcze świecą ok 30 sek. co może być przyczyną. ?
Albo nowa funkcja lamp - doświetlanie drogi do domu, lub masz długo podwyższone napięcie w instalacji, lub coś ci zakłóca lampy - ja mam tak że podłączenie ładowarki z GPS powoduje świecenie lamp na postoju
Co instrukcja na to ?
Co instrukcja na to ?
Pobieranie produ takich ledow jest tak znikome, ze jak cala noc beda swiecic to i tak rano odpalisz auto.Moze ma tak byc, glowy nie ma co sobie zawracac.
Nie ma na tych lampach zadnych pokretel, czegos do ustawienia?
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Re: [MK4] DRL Dzienne Philips problem
Znikome ? Kolega chyba nie wie o czym mówi do końca. Lampy Philipsa składają się z 8 diod. Każda dioda bierze około 1W. Doliczając do tego straty na przetwornicy można wyliczyć że taka lampa pobiera prąd około 1A. Wracamy z pracy o 16. Auto stoi od 16 do 6 rano, mija 14 godzin świecenia, ubywa nam około `4 A, czyli przy typowym akku 45Ah jest to mniej więcej 1/4 jego pojemności.slaww pisze:Pobieranie produ takich ledow jest tak znikome, ze jak cala noc beda swiecic to i tak rano odpalisz auto.Moze ma tak byc, glowy nie ma co sobie zawracac.