Przyciemnianie szyb, a słupek w drzwiach?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- marzol
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam,
Jeżdżę srebrnym 3-drzwiowym Golfem IV i jestem przed przed przyciemnieniem szyb w odpowiedniej firmie. Moje pytanie brzmi, czy w takim wypadku przyciemniać też środkowy słupek w drzwiach?
Szyb przednich nie ruszam, ale wydaje mi się że uzyskam lepszy efekt oklejając róznież wspamniany słupek.
Co o tym sądzicie? Może ktoś robił tak u siebie i ma zdjęcia?
Jeżdżę srebrnym 3-drzwiowym Golfem IV i jestem przed przed przyciemnieniem szyb w odpowiedniej firmie. Moje pytanie brzmi, czy w takim wypadku przyciemniać też środkowy słupek w drzwiach?
Szyb przednich nie ruszam, ale wydaje mi się że uzyskam lepszy efekt oklejając róznież wspamniany słupek.
Co o tym sądzicie? Może ktoś robił tak u siebie i ma zdjęcia?
Mój MK4 viewtopic.php?f=89&t=457852
-
- ->|<-
Moim zdaniem wszystkie albo żadna bo lipnie wygląda przód goły.
A słupek to nawet bez przyciemniania oklej bo dobrze to wygląda i optycznie zlewa szyby ze sobą. Wiele osób z forum ma oklejone, poszukaj i zobaczysz.
A słupek to nawet bez przyciemniania oklej bo dobrze to wygląda i optycznie zlewa szyby ze sobą. Wiele osób z forum ma oklejone, poszukaj i zobaczysz.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- marzol
- Mały gagatek
- Kontakt:
Chętnie bym przyciemnił też przód, ale u mnie jest bardzo nadgorliwa policja i już przy pierwszej kontroli straciłbym dowód
-
- Użytkownik
ale w czym problem? przyciemnij je tak zeby bylo zgodnie z przepisami czyli 70% przepuszczalnosci
- marzol
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego maciek_gti, w każdej dobrej firmie przyciemniającej szyby powiedzą Ci, że 70% przepuszczalności to mają szyby nieoklejone niczym i nawet oklejenie ich jasną folią podowuje, że tą granicę się przekracza.
- czarekcw
- kierownik kibla
Np taką folię można kupić do słupków: http://allegro.pl/folia-do-zabezpieczan ... 88303.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?iigAlisArr pisze:A słupek to nawet bez przyciemniania oklej
A co do folii na szyby- mi podchodza na wzór lustra weneckiego lub niebieskie. Rzadziej spotykane od tych czarnych.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
ja mam przyciemnione i zadnego problemu ani na stacjach ani przy kontroli. wiekszosci wystarcza swistek zwany atestem ktory i tak nic nie znaczy
- marzol
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja niestety poruszam się po takim regionie, gdzie zdzieranie folii z przednich szyb przy panach policjantach jest zjawiskiem bardzo częstym, więc daruję sobie to
Atesty to mozna sobie w buty wsadzic, ostatnio psy sa dobrze wyszkolone, spryskow szukaja na xenony, jak szyby przod opuszczone to kaza je podniesc by sprawdzic czy nie oklejone... Moze wioskowi naburmuszeni stroze sprawa leja na temat, ale nie w wiekszych aglomeracjach. Moj szwagier w Czestochowie 5 lat temu zdzieral folie w golfie iv z przednich szyb, mnie na stacji diagnostycznej kazali szyby dzwigac, bo usilnie chcieli mnie uwalic i mysleli ze szyby przednie mam przyciemnione. W moim miesc znam pare burakow, ktorzy wozili sie z przednimi ciemnymi szybami, a po kilku miesiacach samochod bez foli byl, bo gliny zabraly dowod i kazaly rwac folie.... Osobiscie mi bardzo sie podobaja szyby przod i tyl przyciemnione, ale czy warto.... Jak ktos ma duzo czasu na odkrecanie takich rzeczy to jak najbardziej
A na cholere wogóle przyciemniać szyby? Rozumiem w służbowym jak wozisz coś cennego i nie chcesz żeby Ci ktoś zaglądał, ale w prywatnej osobówce?
- marzol
- Mały gagatek
- Kontakt:
A dlatego, że niektórym może to się podobać?Shmatan pisze:A na cholere wogóle przyciemniać szyby?
A skąd wiesz co lub kogo ja wożę? Widocznie mam powód, dla którego chcę to zrobićShmatan pisze:Rozumiem w służbowym jak wozisz coś cennego i nie chcesz żeby Ci ktoś zaglądał
- marzol
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dziś odebrałem auto z warsztatu zajmującego się przyciemnianiem szyb Kazałem również okleić słupki w czarnym macie i byłbym zadowolony w pełni z efektu, ale wydaje mi się że folia jest delikatnie za dużo przycięta z dołu
Oto efekty:
Oto efekty:
Ostatnio zmieniony wt kwie 17, 2012 22:22 przez marzol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- ->|<-
To prawda, minimalnie. Za to masz superaśne felgi.marzol pisze:delikatnie za dużo przycięta z dołu
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
bo mi sie dziecko cale pocilo jak jechalem np autostradą i slonce bylo po stronie jej fotelika.Shmatan pisze:A na cholere wogóle przyciemniać szyby?
byla jeszcze opcja tych nakladek na szyby z misiami i tygryskami, ale predzej bym szybe farba pomalowal niz takie cudo instalowal