Smoked halogenów zkw
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Smoked halogenów zkw
Witam. Ma ktoś doświadczenie z rozbieraniem tych halogenów? Nie chodzi mi o szkło a raczej plastikową szybkę ale o wyjęcie mechanizmu z obudowy halogenu.
Smoked halogenów zkw
Z tego co widzę na foto pewnie lustro z soczewką musisz wyjąć od przodu-sprawdzałeś czy pod tylnymi osłonami nie ma jakiś zatrzasków lub wkrętów ? Wielkiego smokeda tam nie zrobisz - obudowa i ewentualnie mocowanie soczewki i nic więcej. Takiego efektu jak w soczewkowych typowych halogenach nie uzyskasz, tym bardziej że soczewka nie jest tak osłonięta.
Re: Smoked halogenów zkw
Poradziłem sobie. Szybkę wykręca się oczywiście po uprzednim rozklejeniu a cały mechanizm jest na 2 zatrzaskach, trzeba z tyłu odkleić plastikową zaślepkę i są dwa otwory przez które trzeba wypchnąć ten mechanizm z zatrzasków (uwaga bo to twardy plastik). Smoked jest taki sam jak w hellach i maluje sie dokładnie te same elementy oprócz odbłyśnika schowanego jakby nie patrzeć za soczewką.
Smoked halogenów zkw
Odświeżę temat, bo mam pytanie:
Co mam zostawić niepomalowane poza odbłyśnikiem za soczewką? Czy mogę polakierować całą obudowę?
Co mam zostawić niepomalowane poza odbłyśnikiem za soczewką? Czy mogę polakierować całą obudowę?