Zegary - ze zwykłych na sportowe.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam
Chciałbym sie dowiedzieć czy dużo jest pracy przy zmianie licznika/zegarów ze zwykłych na takie "sportowe" ?
Nie mam ful fis ,1/2fis ani MFA.
mam taki zegar:
a chcialbym mieć taki:
Jest jakiś problem czy nie ?
Pozdrawiam.
Chciałbym sie dowiedzieć czy dużo jest pracy przy zmianie licznika/zegarów ze zwykłych na takie "sportowe" ?
Nie mam ful fis ,1/2fis ani MFA.
mam taki zegar:
a chcialbym mieć taki:
Jest jakiś problem czy nie ?
Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
Masz dużo czasu? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=160485" onclick="window.open(this.href);return false; - ja się z tego tematu wszystkiego dowiedziałem. Podpowiem jeszcze dwie magiczne liczby 919 i 920. Pierwsza oznacza zegary w samochodach bez CAN, druga z tą magistralą. Najpierw zobacz jakie sam masz zegary, potem już pójdzie z górki.
To wydaje mi się, że nic nie zrobisz bo ja też mam 98 i szukałem na necie czy mogę mieć fisa nawet 1/2 i nie da rady.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
dawid6672, Kto Ci powiedział że nie możesz mieć pełnego fisa? w linku, który wkleił klawiszowy na pewno jest wspomniane o tym, że możesz mieć full fis bez can czyli "919". Dodatkowo polecam lekturę na forum passata odnośnie zmiany liczników, tam to jest bardzo ładnie opisane.
więc gdybym chciał tak zrobić i mam auto bez can czyli "919" to ile by to wszystko wyszło w kosztach ? co powinieniem kupić ?
ja słyszałem, że w rocznikach do 99' nie da się nic zrobić. My mamy 98 więc nic nie zrobimy tak czytałem na forum
Mam Golfa z końcówki 99, modelowo w nr vin 2000.
Szczerze nie mam pojęcia czy mam can, czy mam 919 czy 920. Zacząć chyba trzeba od tego żeby podłączyć vaga i sprawdzić numer licznika.
Potem pozostaje tylko kompletowanie fisa 1/2, manetki i chyba czujnika.
kamilx94, jakie koszty? Sprawdź w ogłoszeniach. Fis 100-400, manetka 50-100.
Jak u mnie się okaże, że nie mam can, to odpuszczam temat.
Szczerze nie mam pojęcia czy mam can, czy mam 919 czy 920. Zacząć chyba trzeba od tego żeby podłączyć vaga i sprawdzić numer licznika.
Potem pozostaje tylko kompletowanie fisa 1/2, manetki i chyba czujnika.
kamilx94, jakie koszty? Sprawdź w ogłoszeniach. Fis 100-400, manetka 50-100.
Jak u mnie się okaże, że nie mam can, to odpuszczam temat.
GTB...
Ja słyszałem, że Can wychodził przy modelach od połowy 99' w wzwyż. modele 98r tego nie posiadają i nie da się tam nic zrobić
Ale na prawdę - w temacie do którego dostałeś linka wszystko jest wytłumaczone