Kliny chromowane w uszczelkach szyb mk2=mk1?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam mam pytanie, ponieważ zmieniam szybę czołową i od razu chcę wymienić chromowany klin wokół szyby (golf mk2 GL '89):
Czy KLIN CHROMOWANY do uszczelki szyby przedniej czołowej i dwóch tylnych bocznych do golfa 2 GL
(to co zaznaczone na czerwono na obrazku) będzie pasował od golfa mk1:
Pytam dlatego że nigdzie nie znalazłem dedykowanego do golfa 2 klinu, natomiast z kupieniem do golfa 1 nie ma problemu.
Czy KLIN CHROMOWANY do uszczelki szyby przedniej czołowej i dwóch tylnych bocznych do golfa 2 GL
(to co zaznaczone na czerwono na obrazku) będzie pasował od golfa mk1:
Pytam dlatego że nigdzie nie znalazłem dedykowanego do golfa 2 klinu, natomiast z kupieniem do golfa 1 nie ma problemu.
kijazz, nie, nie pasuje - inne kształty drzwi i całego nadwozia
OPEL - Ohne Power Ewig Letzter
Re: Kliny chromowane w uszczelkach szyb mk2=mk1?
Akurat drzwi i nadwozie nie ma nic do tego, bo i do mk1 i do mk2 są to kliny kupowane na metry i wciskane w uszczelkę.
Ale już ustaliłem, że nie pasują - inny profil.
Kupno klinów do mk2 graniczy z cudem, dostępne w Niemczech za kolosalne ceny.
Ale już ustaliłem, że nie pasują - inny profil.
Kupno klinów do mk2 graniczy z cudem, dostępne w Niemczech za kolosalne ceny.
A masz jakis link z tymi klinami do mk2
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
tylko zestaw - kliny + uszczelki:
http://www.gm-carsolution.de/VW/Golf/Go ... keder.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gm-carsolution.de/VW/Golf/Go ... keder.html" onclick="window.open(this.href);return false;
to ja dalem 100 euro za uszczelki jak wczesniej bym wiedzial kupilbym taki kp tu jest na 4 szyby a ja kupilem nowki uszczelki z aso bez klinow do przedniej i tylnej szyby wiec ta cena jest do przyjecia
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
dwie zwykle, czarne uszczelki za 100euro?
Jeżeli tak, to rzeczywiście link powyżej nie jest złą okazją (jak ktoś ma wolne 800zł)
Jeżeli tak, to rzeczywiście link powyżej nie jest złą okazją (jak ktoś ma wolne 800zł)
kijazz pisze:dwie zwykle, czarne uszczelki za 100euro?
tak 2 uszczelki ori tylko ten kpl co podales linka jest do 2 dzwiowego ja mam 4 i te boczne by mi zbywaly
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
nabywca na boczne by się znalazł (mówię o sobie)golfiarz1 pisze:te boczne by mi zbywaly
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2015 10:09 przez kijazz, łącznie zmieniany 2 razy.
jak bysmy tydzien temu sie zgadali mielibysmy kpl a ja teraz nie sprzedam uszczelek i nie kupie tych z linku
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
No szkoda, temat na forum długo był martwy. Ja odżałuję w takim razie i kupię ten kpl za jakiś czas
Panowie poszukuję takich uszczelek na wypasie tylko nie wiem czy dobrze doczytałem, ale w podanym linku mamy uszczelki z klinami na przód + tył + boczne (3d). Pytanko czy są gdzieś dostępne na szybki boczne przednie w drzwiach (3d)?
A i przy okazji pytanko: zakładamy szybę z uszczelką i na koniec wciskamy kliny, tak?
A i przy okazji pytanko: zakładamy szybę z uszczelką i na koniec wciskamy kliny, tak?
Te kliny z bocznych przednich są całkiem inne niż pozostałe o których mówisz. Nie są zalane tym plastikiem i dużo lepiej zniosły te prawie 30 lat dlatego polecam szukać oryginalnych używek - można wyrwać w bardzo przyzwoitym stanie.Pytanko czy są gdzieś dostępne na szybki boczne przednie w drzwiach (3d)?
Nowe dostepne pewnie tylko w internetowych vw classic parts'ach (niekoniecznie polskich)
Póki co mam zwykłe czarne i przymierzam się do wymiany i kompletuje informacje dzięki za odpowiedź