[mk4] Prawe lusterko od anglika
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
ten tego mam takie zapytanie : przeglądałem temat i chyba nie widziałem żeby ktoś pytał , czy przy zakupie takiego lusterka > http://allegro.pl/lusterko-prawe-golf-i ... 11796.html" onclick="window.open(this.href);return false; do przełożenia będę miał sam trójkąt ? Pytam bo kod lakieru zgadza się z takim jaki ja mam aktualnie więc byłoby mi to na rękę tylko chciałbym się upewnić czy dobrze myślę
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
Jest to anglik, a więc tak trójkąty trzeba zamienić. Tylko co z tego że kolor pasuje skoro:
1. Obudowa jest do malowania - około 50zł u lakiernika
2. szkło do śmietnika - nowy zamiennik podgrzewany 40-50zł
3. zakup tego śmietnika z wysyłką 114zł
czyli całość 214zł
No bez jaj.
ten sam kolor, trzeba zrobić to samo czyli zamienić trójkąty.
http://allegro.pl/golf-iv-lusterko-praw ... 55585.html" onclick="window.open(this.href);return false;
1. nie widać stanu obudowy (poproś o więcej zdjęć.
2. całe szkło.
cena 75zł
Pozdro
1. Obudowa jest do malowania - około 50zł u lakiernika
2. szkło do śmietnika - nowy zamiennik podgrzewany 40-50zł
3. zakup tego śmietnika z wysyłką 114zł
czyli całość 214zł
No bez jaj.
ten sam kolor, trzeba zrobić to samo czyli zamienić trójkąty.
http://allegro.pl/golf-iv-lusterko-praw ... 55585.html" onclick="window.open(this.href);return false;
1. nie widać stanu obudowy (poproś o więcej zdjęć.
2. całe szkło.
cena 75zł
Pozdro
kurde faktycznie , ja myślałem że z tym szkłem to jest czarna obudowa i osobne inne lusterko -.- nie no jakbym kupował to na pewno z całym szkłem i obudową w dobrym stanie Ale odpowiedź uzyskałem czyli same trójkąty do zamiany
Dzięki wielkie !
Dzięki wielkie !
Panowie,
Ja dziś u siebie zrobiłem przeszczep z anglika i powiem tylko jedno rewelacja, można zobaczyć teraz naprawdę dużo z prawej.
Ja dziś u siebie zrobiłem przeszczep z anglika i powiem tylko jedno rewelacja, można zobaczyć teraz naprawdę dużo z prawej.
-
- Nowicjusz
Witajcie.
własnie probuj zmienic u siebie lusterko i powiem ze stanołem na etapie wyjecia tej sprezyny.
wogule nie moge jej ruszyc to zabezpieczenie sie nie rusza. co zrobic jak to zdjac?????
własnie probuj zmienic u siebie lusterko i powiem ze stanołem na etapie wyjecia tej sprezyny.
wogule nie moge jej ruszyc to zabezpieczenie sie nie rusza. co zrobic jak to zdjac?????
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
Podsadź z dołu zabezpieczenia większy płaski śrubokręt i walnij młotkiem , jak się trochę wygnie zabezpieczenie to wystarczy naprostować przed ponownym zamontowaniem.
-
- Nowicjusz
Własnie skończyłem
Było ciezko ale dałem rade.
nie zmieniłem tylko kabli i troche na odwrot działa ale poprawie innym razem
Teraz tylko ładne obudowy dac na lusterka bo te sa porysowane i bedzie subcio.
Było ciezko ale dałem rade.
nie zmieniłem tylko kabli i troche na odwrot działa ale poprawie innym razem
Teraz tylko ładne obudowy dac na lusterka bo te sa porysowane i bedzie subcio.
Re: [mk4] Prawe lusterko od anglika
Witam
Od dwóch dni posiadam Golfa 4 z 1998 roku 5D. Przy próbie złożenia prawego luserka niestety ułamało się na trójkącie, a ponieważ ten temat jest chyba najbardziej owocnym wątkiem postanowiłem zadać pytanie czy mocowania trójkąta do drzwi są takie same w przypadku wersji 5D jak i 3D oraz czy szukać samego trójkąta czy od razu kompletnego lusterka.
Pozdrawiam
Od dwóch dni posiadam Golfa 4 z 1998 roku 5D. Przy próbie złożenia prawego luserka niestety ułamało się na trójkącie, a ponieważ ten temat jest chyba najbardziej owocnym wątkiem postanowiłem zadać pytanie czy mocowania trójkąta do drzwi są takie same w przypadku wersji 5D jak i 3D oraz czy szukać samego trójkąta czy od razu kompletnego lusterka.
Pozdrawiam
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
Trójkąt jest taki sam i w 3d i w 5d i w niektórych autach vag.
Najlepiej szukać całego lusterka mało kto sprzedaje sam trójkąt.
Najlepiej szukać całego lusterka mało kto sprzedaje sam trójkąt.
Co do tych niektórych aut VAG to jeszcze pasuje od Bory i Golfa/Bory Variant.QQxQ pisze:Trójkąt jest taki sam i w 3d i w 5d i w niektórych autach vag.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Dansli
- Ma gadane
- Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA
Re: [mk4] Prawe lusterko od anglika
mam pytanie :
Czy lusterko ze Skody Fabii podejdzie do golfa?? Czy po przelutowaniu kabli bedzie można go zaadoptować? Na pierwszy rzut oka wygląda podobnie
Lusterka ze Skody z niewiadomych przyczyn są dużo tańsze od lusterek z Golfa..
Dodatkowe pytanie. Co w przypadku elektrycznie składanych lusterek. przerabiał ktoś temat?? jak wygląda sprawa ze swapem jeśli posiadam składane lusterko ( małe) to czy podejdą "bebechy" do dużego
Czy lusterko ze Skody Fabii podejdzie do golfa?? Czy po przelutowaniu kabli bedzie można go zaadoptować? Na pierwszy rzut oka wygląda podobnie
Lusterka ze Skody z niewiadomych przyczyn są dużo tańsze od lusterek z Golfa..
Dodatkowe pytanie. Co w przypadku elektrycznie składanych lusterek. przerabiał ktoś temat?? jak wygląda sprawa ze swapem jeśli posiadam składane lusterko ( małe) to czy podejdą "bebechy" do dużego
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2015 22:10 przez Dansli, łącznie zmieniany 2 razy.
Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
Trójkąt nie pasuje pewnie ale jeśli to UK to i tak musisz dać ze swojego lusterka EU.
Witam Panów.
Jakiś cymbał urwał mi wczoraj lusterko po prawej stronie. Trójkąt jest cały, połamana obudowa (rozleciała się) i uszkodzony cały mechanizm - nieźle się znęcał na tym
Wpadłem przez przypadek na ten temat i zachorowałem na "duże" lustro od strony pasażera (skoro i tak musze kupić).
Problem polega na tym, że org mam obudowy chromowane i tu moje pytanie - da się jakoś domowymi sposobami pochromować tą obudowę? Albo czy lakiernik lub inny typ magików będzie umiał coś takiego zrobić?
Jakiś cymbał urwał mi wczoraj lusterko po prawej stronie. Trójkąt jest cały, połamana obudowa (rozleciała się) i uszkodzony cały mechanizm - nieźle się znęcał na tym
Wpadłem przez przypadek na ten temat i zachorowałem na "duże" lustro od strony pasażera (skoro i tak musze kupić).
Problem polega na tym, że org mam obudowy chromowane i tu moje pytanie - da się jakoś domowymi sposobami pochromować tą obudowę? Albo czy lakiernik lub inny typ magików będzie umiał coś takiego zrobić?