Nic dziwnego, na pudełku nawet jest napisane, że żarówki tylko do użytku "off road" - nie mają homologacji... Bodajże, po drugiej stronie pudełka jest taka adnotacja. Czyli w teorii nie można tego stosować na drogach publicznych...deskjet pisze:Z tymi zarowkami ala xenon trzeba uwazac... kumpel kupil Osram Cool Blue Hyper, byl na przegladzie i diagnosta troche sie czepial ale powiedzial ze on ma w dupie jakie sa zarowki i zwraca tylko uwage ze takie byc nie powinny. Zeszlego tyg na miescie niebiescy go zwineli, polecial dowod + mandat i tyle z tego wyszlo. Nie dosc ze to drogi praktycznie wcale nie oswietlalo to jeszcze wygenerowalo dodatkowe koszta
Tak jak wspomniałem, na chwilę obecną nie widziałem żadnej żarówki (z homologacją), która ma efekt podobny do xenonu... Aczkolwiek
Jestem na etapie kolejnych testów: obecnie żarówek BOSMA laser blue (dzisiaj założyłem do nowych lamp soczewkowych DEPO) - żarówki mają homologację, filtry UV itd. efekt wizualny żarówek jest zaje****!!! Bańka żarówki jest jakby tęczowa a nie typowo niebieska...
Światło z soczewki jest zbliżone do xenonu, poświata niebiesko - biała, aczkolwiek nie jeździłem wieczorem więc co do efektów widoczności nie wypowiem się... Jutro jak będę wracał z pracy to może będę w stanie coś więcej powiedzieć o ilości światła i widoczności...
Poniżej poglądowy filmik: " onclick="window.open(this.href);return false;
Teoretycznie w sprzedaży są już takie żarówki... Na diodach CREE natomiast cena nie jest mała - trzeba wyłożyć około 300 zł za żaróweczkiDawid454555 pisze:no chyba że pojawią sie jakieś ledowe żarówki o tej samej mocy i efekcie oświetlenia żeby można ich używać też nocą to wtedy jestem ciekaw efektu