perki pisze:a bardziej oslepiaja ci z legalnym xenem . nie przejmuja sie czy wysoko swieca bo i tak im moga skoczyc
Raczej nie bardzo bo od tego jest poziomowanie. O ile jest sprawne to nie oślepia.
lgruszkos pisze:Aha jak masz dobrze światła ustawione to w soczewce nie ma prawa abyś kogoś oślepiał,
Masz prawo oślepiać. Niekoniecznie na prostej drodze, ale w przypadku łuków, zakrętów i innych bajerów i tylko dlatego że odcięcie żarówki jest inne niż dla xenonu, który świeci w stylu aut z USA. Dodatkowo często będziesz oślepiał poprzez lusterka - całe światło wychodzące w górę będzie odbijać się w lusterkach - szczególnie widać to na autostradach, kiedy wyprzedza cie napaleniec i świeci na niebiesko po każdym lusterku - przy ori xenie tego nie uświadczysz bo odcięte jest prawie na całej linii a nie tylko do połowy. Jechałem jakieś dwa tygodnie temu do Dusznik Zdroju i miałem za sobą takiego pacana - niebieski xenonik podstawa.
MAPET pisze:nieprawda
mialem i takei i takie
i te po 120zl na reklamacje wrocilo 28 kpl z 30
a te za 200 z groszem na 100 sprzedanych 3 na reklamcji byly
tez tak myslalem ze to to samo dopuki nie kupilem 30 kpl
Jakiś czas temu pokusiłem się o montaż xenów w wersji SLIM do Corsy oraz CanBusPro do Paska. W korsie koszt xenów to dokładnie 149 zł a w Pasku za CanBusa 349 zł - tak samo zakłócały i tak samo nie wytrzymały ostatnich niewielkich mrozów. Być może się conieco pozmieniało, ja mimo wszystko traktuje je jak jeden chłam. A szczególnie te z napisem Philipsa gdzie sprzedawcy kase wyciągają.