Malowanie środków lamp
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
Malowanie środków lamp
yatering, tymi śrubami musisz wykręcić do samego końca i Ci wtedy wyjdzie. Jeszcze silniczek od wysokości będzie trzymał to uważaj na niego.
- yatering
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Malowanie środków lamp
Koledzy a teraz pytanie z innej beczki! Czy przy pomalowaniu "ramki" lamp ori hella tracie sie homologacje, a bardziej czy na przegladzie sie moga doczepić o to że była jakas ingerencja w lampe????
- Paviarotti
- Lord GTI
Malowanie środków lamp
PatrykSuchy, nie bój się nic, nie będą się czepiać. Są też przecież oryginalne Helle z czarnym środkiem.
-
- ->|<-
Malowanie środków lamp
Tracisz, bo to ingerencja fizyczna w część.PatrykSuchy pisze:Czy przy pomalowaniu "ramki" lamp ori hella tracie sie homologacje
Które mają inny nr części i nie są malowane przez amatorów.Paviarotti pisze:Są też przecież oryginalne Helle z czarnym środkiem.
Jednak nie powinno być kłopotów bo mało kto postronny zwraca uwagę.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Malowanie środków lamp
panowie , ciężko spierd*** taką robotę ? jakie jest lepsze rozwiązanie , tłuc szkło czy bawić się nożykiem w silikonie?
- yatering
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Malowanie środków lamp
jezeli masz valeo to nie da rady bez stluczki. Ja u siebie probowalem- i powiem szczerze- masakra. Odlozylem robote na "inny" termin- bo powiem szczerze- wydlubac te szklo to chyba ze 3 dni
- Paviarotti
- Lord GTI
Malowanie środków lamp
Ma Lin, zależy jaką masz lampę i jak dużo czasu możesz spróbować rozkleić, a jak nie pójdzie to młotek.
Malowanie środków lamp
ja to pobiłem szkła i tak w miare na równo pokruszylem je a te resztki szkła co zostało przy samym sylikonie to najpierw moczylem troche w misce z gorącą wodą i potem śrubokrętem wydłubywałem ale ostrożnie bo można tym śrubokrętem podziurawić lampe
mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j
- Mark_Funky
- Mały gagatek
Malowanie środków lamp
chciałbym zrobić taki manewr ze swoimi xenonami boscha, malował ktoś takie lampki?
- Paviarotti
- Lord GTI
Malowanie środków lamp
Mark_Funky, ja malowałem Boscha. Strasznie ciężko rozkleić, ale się da. Ogólnie wolałbym chyba jednak tłuc, bo troszkę obudowę sobie uszkodziłem i trzeba było spawać w dwóch miejscach.
- Mark_Funky
- Mały gagatek
- Paviarotti
- Lord GTI
Malowanie środków lamp
Mark_Funky, pierwszą ręcznie tj. nożyk, szpachelka i jazda - wycinanie kleju centymetr po centymetrze. Najlepiej dwoma cienkimi płaskimi sobie podnosić szkło do góry, a czymś cienkim ciąć klej. Drugą grzałem też w piekarniku, bo wtedy plastik jest bardziej miękki i łatwiej się obudowa odgina, ale też ciężko.
- yatering
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Malowanie środków lamp
Panowie- a ma ktos pomysl jak pomalowac oblysnik na żółto? chce pomalowac oblysnik postojowek ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrac