Kolor lakieru do golfa
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
lakier
Hej
No nie chcę iść na łatwiznę,
chcę mieć ładnie pomalowane auto, już w sumie to z cultem będzie miało mniej wspólnego, a więcej z germanem.
Ja się nie znam na lakierowaniu, póki co czego nie dałem zrobić gdzieś na zewnątrz to wszystko spaprane.
Trochę czytałem o malowaniu, sam pistolet w ręce trzymałem i trochę prysnąłem, podłogę cała od dołu, teraz komorę silnika, i choć miałem zamysł na początku samemu pomalować to dobrze już wiem że ani nie mam do tego warunków, anie narzędzi ani umiejętności.
Lakiernika polecił mi znajomy, który parę robót mu zlecił i uważa że jest dokładny i się stara.
Mam przy okazji do spasowania cały przód i błotniki do sklepania, a on ma dobrego blacharza. Więc to wszystko może mi załatwić.
W przyszłym tygodniu mam urlop. Podjadę do salonu, podjadę do mieszalni, rozeznam trochę sprawę samemu. Auto jest umówione na drugi tydzień listopada. Do tego czasu mam wybrać lakier.
Jak już wybiorę, to się będę musiał a nie będzie mi się widział po, to jakoś się przyzwyczaję Byle by jakość wykonania była jak najlepsza.
Jak pojawią mi się jakieś spostrzeżenia będę pisał
Pozdrawiam serdecznie
No nie chcę iść na łatwiznę,
chcę mieć ładnie pomalowane auto, już w sumie to z cultem będzie miało mniej wspólnego, a więcej z germanem.
Ja się nie znam na lakierowaniu, póki co czego nie dałem zrobić gdzieś na zewnątrz to wszystko spaprane.
Trochę czytałem o malowaniu, sam pistolet w ręce trzymałem i trochę prysnąłem, podłogę cała od dołu, teraz komorę silnika, i choć miałem zamysł na początku samemu pomalować to dobrze już wiem że ani nie mam do tego warunków, anie narzędzi ani umiejętności.
Lakiernika polecił mi znajomy, który parę robót mu zlecił i uważa że jest dokładny i się stara.
Mam przy okazji do spasowania cały przód i błotniki do sklepania, a on ma dobrego blacharza. Więc to wszystko może mi załatwić.
W przyszłym tygodniu mam urlop. Podjadę do salonu, podjadę do mieszalni, rozeznam trochę sprawę samemu. Auto jest umówione na drugi tydzień listopada. Do tego czasu mam wybrać lakier.
Jak już wybiorę, to się będę musiał a nie będzie mi się widział po, to jakoś się przyzwyczaję Byle by jakość wykonania była jak najlepsza.
Jak pojawią mi się jakieś spostrzeżenia będę pisał
Pozdrawiam serdecznie
Somewhere in Nowhere
O lakierniku sie nie bede wypowiadal, bo to temat rzeka.
Daruj sobie salon szkoda twojego czasu. W salonie niczego raczej sie nie dowiesz, poniewaz w sklepach salonowych nie sprzedaje sie lakieru w puszkach. Jesli chodzi o dobranie koloru to tez slabo to widze, w katalogach masz podane symbole ze tak powiem ogolne nie majace nic wspolnego z kodami lakierowymi.superkasztan pisze:Podjadę do salonu
Not 4 Movi'n Just 4 Crusi'n
Do wszystkich ktorzy pragna malowac auto na jakikolwiek kolor male info:
1. Jesli znajdziesz juz pasujacy (wg Ciebie) kolor, poznaj jego nazwe
2. Jak poznasz nazwe (wysil sie troche) i uzyj GOOGLE (tam odnajdziesz kod lakieru), jesli nie (patrz pkt 3)
3. Majac nazwe koloru popros o tzw fiszke z lakierami (inaczej probnik) tam sa opisane nazwy lakierow i kody.
4. Wystarczy dobrac kolor z palety i po sprawie
2. Jak poznasz nazwe (wysil sie troche) i uzyj GOOGLE (tam odnajdziesz kod lakieru), jesli nie (patrz pkt 3)
3. Majac nazwe koloru popros o tzw fiszke z lakierami (inaczej probnik) tam sa opisane nazwy lakierow i kody.
Not 4 Movi'n Just 4 Crusi'n
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
nie martw sie szukalem troche i w zasadzie na vwzone jest dobry temat z kolorami i kodami lakierowKill3ill pisze:Do wszystkich ktorzy pragna malowac auto na jakikolwiek kolor male info:
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
- robal264
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
widze ze reloo mnie uprzedzil to wlasnie ten temat jest troche fajnych kolorow no i niestety login potrzebnysuperkasztan pisze:Hej robal264
możesz podesłać linka do tematu z vzone o którym piszesz
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw lis 12, 2009 20:33 przez robal264, łącznie zmieniany 1 raz.
- superkasztan
- Użytkownik
- Kontakt:
paint
było tam co pooglądać,
były też ciekawe linki do coraddo,
mój poszedł do klepania,
nie długo do malowania,
kolor dalej nie ustalony
[ Dodano: 27 Lis 2009 14:51 ]
Auto jest już szlifowane
i za kilka dni pójdzie w podkład:
z powodu nieudanej próby znalezienia kodu lakieru szarego, nie potrafię namierzyć
kodu lakieru ani marki auta malowanego fabrycznie w kolorze oscylującym:
w okolicy RAL 7004 Signalgrau,
RAL 7036 Platingrau
RAL 7040 Fenstergrau, może ktoś podpowie jakiej marki auto mogło być malowane w tej tonacji??
Bez metalików oczywiście i pereł.
Dobrą i najpewniejszą opcją jaką pewnie wybiorę jest Mexicobeige LE1M
Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 21 Gru 2009 23:23 ]
Tak więc już się stanęło
na razie tylko fotki od mojego lakiernika
kolor z ralownika
były też ciekawe linki do coraddo,
mój poszedł do klepania,
nie długo do malowania,
kolor dalej nie ustalony
[ Dodano: 27 Lis 2009 14:51 ]
Auto jest już szlifowane
i za kilka dni pójdzie w podkład:
z powodu nieudanej próby znalezienia kodu lakieru szarego, nie potrafię namierzyć
kodu lakieru ani marki auta malowanego fabrycznie w kolorze oscylującym:
w okolicy RAL 7004 Signalgrau,
RAL 7036 Platingrau
RAL 7040 Fenstergrau, może ktoś podpowie jakiej marki auto mogło być malowane w tej tonacji??
Bez metalików oczywiście i pereł.
Dobrą i najpewniejszą opcją jaką pewnie wybiorę jest Mexicobeige LE1M
Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 21 Gru 2009 23:23 ]
Tak więc już się stanęło
na razie tylko fotki od mojego lakiernika
kolor z ralownika
Somewhere in Nowhere