Malowanie środków lamp
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
-
- Użytkownik
Malowanie środków lamp
U mnie wyszło to tak
Dużo mi podpowiedzieliście z tym wkładem jak wyjąć, to może powiecie jeszcze ile mam wkręcić żeby było dobrze??
Dużo mi podpowiedzieliście z tym wkładem jak wyjąć, to może powiecie jeszcze ile mam wkręcić żeby było dobrze??
-
- Forum Master
Malowanie środków lamp
Wkręcałem na czuja. Mniej więcej tak jak było. Ale i tak trzeba na stacje podjechać żeby wyregulowali porządnie
Re: Malowanie środków lamp
Jeśli malujecie lampy które macie na aucie, wystarczy podjechać do ściany i odrysować wysokość świecenia na np. kartonie. Po modzie podjechać do ściany w takiej samej odległości i wyregulować do szablonu. Ja tak robiłem i mi na przeglądzie nic nie poprawiał.
-
- Forum Master
Malowanie środków lamp
No niby można tak zrobić. Ja jadę na stacje diagnostyczną i mi to robią za darmo..
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
Malowanie środków lamp
To gdzie tak dają za darmo?? U nas 20pln. Ale nie wpadłem na to żeby odrysować. Ale raz miałem lewy ksen ustawiony na stacji i później sam chciałem po wymianie prawy do niego ustawić i ni cholery nie wiedziałem jak. W jakiej odległości od ściany najlepiej stanąć do ustawiania?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
-
- Forum Master
Malowanie środków lamp
Ja jeżdżę na stacje diagnostyczną, tam gdzie robię przeglądy coroczne. Panowie za darmo regulują lampę czy sprawdzą zawieszenie jak coś puka. Warunek jest taki żeby robić przeglądy coroczne u nich.
-
- Użytkownik
Dobry pomysł ale w moim przypadku to już za późno, chyba zostaje stacja diagnostyczna.baciarkrn pisze:Jeśli malujecie lampy które macie na aucie, wystarczy podjechać do ściany i odrysować wysokość świecenia na np. kartonie. Po modzie podjechać do ściany w takiej samej odległości i wyregulować do szablonu. Ja tak robiłem i mi na przeglądzie nic nie poprawiał.
Obczaj sobie przy podjeżdżaniu do ściany żebyś miał wyraźna kreskę od świateł na ścianie, odrysowywujesz i mierzysz odległość. Ja robiłem w garażu około metra od ściany, może więcej nie pamiętam.Skrzak pisze:W jakiej odległości od ściany najlepiej stanąć do ustawiania?
Malowanie środków lamp
ostatnio na fb z kimś pisałem i podałem ten sposób na ustawienie świateł samemu. Warunek. Odrysować sobie linie światłocienia przed zdjęciem reflektora i zachować w obu przypadkach tą samą odległość. W obu. Czyli przed demontażem i po założeniu. Diagnosta nawet nie ruszył by cos ustawiać na przeglądzie.
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Użytkownik
Malowanie środków lamp
Skrzak, powiedz mi jaki ja mam kupi ten klosz do lewego AL? bo ten za 25 mie nie bardzo pasuje.
W ASO nie maja samych kloszy?
W ASO nie maja samych kloszy?
Malowanie środków lamp
Czy środki/ odbłyśniki i halogeny są zamienne (z hella pasują do valeo i na odwrót) ?
-
- Forum Master
Malowanie środków lamp
Panowie, ma ktoś może foto jak xenon bosch wygląda po rozmontowaniu na części pierwsze? Potrzebuję zerknąć jak wygląda mocowanie soczewki i jaki jest rozstaw tych mocowań. Poratujecie?
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
-
- Nowicjusz
Malowanie środków lamp
Witam
Odkopie troszkę temat. Malował ktoś środki lamp na czarno od bory? Potrzebuje kilka zdjęć.
Odkopie troszkę temat. Malował ktoś środki lamp na czarno od bory? Potrzebuje kilka zdjęć.