Doświetlanie zakrętu.
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Doświetlanie zakrętu.
Witam. Jak w temacie chciałbym zamontować doświetlanie zakrętu z halogenów w zderzaku, chciałbym żeby uruchamiały sie podczas włączania migacza. Chciałbym żeby płynnie sie zapalało i płynniegasło nawet mogłoby z opóźnieniem. Pytanko.. czy ma ktoś jakiś projekt na to jak zrobić żeby sie rozjaśniało i ściemniało? czy moze jakiś konkretny modół sterujący z jakiegoś auta w to wyposażony? Pozdro..
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Tu troche bedzie problemu bo musi sie włączać tylko do pewnej prędkości. Trzeba by miec zegary z mfa i czytać predkosc z czujnika lub cos innego.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Mam zegary z MFA ale może sie załączać przy obojętnie jakiej prędkości to nie bedzie problem.. może i przepisy mogą mówić inaczej ale to jest nie ważne
- maniek8855
- Forum Master
Chodzi Ci o takie rozwiązanie jak jest w nowszych autach tzn prawy kierunek miga i prawy halogen się włącza? Sam kiedyś o tym myślałem, chyba to nie jest mocno skomplikowane
Tu jest trochę racji bo przy wyprzedzaniu jak kierunek włączysz i Ci zacznie halogen świecić , trochę zabawy będzie jednak ale jak dobrze poszukasz to pewnei znajdziesz kogoś kto próbował coś takiego wpakować do mkII, jakiś sterownik będzie pewnie do tego potrzebny etcmarcinek84 pisze:Tu troche bedzie problemu bo musi sie włączać tylko do pewnej prędkości
Idzie takie coś podłączyć bez problemu pod manetkę kierunków, omijając przerywacz kierunków (tylko nie wiem jak to by było z bezpiecznikami)
światło halogenu się włącza, kierunek miga ...
Jeśli chodzi o to żeby przy jakiejś tam lub do jakiejś prędkości się włączało to tylko strojenie komputera(a właściwie przeróbka z wgraniem nowego softu z nowych VW) , oraz dodatkowe sterowniki ...
światło halogenu się włącza, kierunek miga ...
Jeśli chodzi o to żeby przy jakiejś tam lub do jakiejś prędkości się włączało to tylko strojenie komputera(a właściwie przeróbka z wgraniem nowego softu z nowych VW) , oraz dodatkowe sterowniki ...
- maniek8855
- Forum Master
zależy jakie jeszcze kolega ma auto, i czy się da wgrać takiego softa z nowszego vw, ale chyba gra nie warta świeczki, bo za drogo to wyjdzie ,Fox_00 pisze:Jeśli chodzi o to żeby przy jakiejś tam lub do jakiejś prędkości się włączało to tylko strojenie komputera(a właściwie przeróbka z wgraniem nowego softu z nowych VW) , oraz dodatkowe sterowniki ...
- pegasus_sis
- Ma gadane
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Może sie włączać podczas wyprzedzania, wali mnie to hehe a halogeny w ogóle moghanei działać, ja halogenów w ogóle nie używam, mgła jest raz na 10000lat a i tak mi nei ułatwiają jazdy, a jak sobie zapalisz przy byle deszczu to od razu na CB sie odzywają fanatycy bolących oczu.. Myślałem żeby nie kupowac żadnego sterownika, koszt ma być naprawde śmieszny, Myślałem o podpieciu sie w manetke i o przekaxnikach i teraz mam problem z tym rozjaśnianiem i ściemnianiem hmm myślałem o jakimś urzadzeniu które podtrzymuje prąd, nie wiem, bateria 12V która nie bedzie naładowana i podczas włączenia bedzie szeregowo z lampą, nie wiem dajcie jakieś pomysł urządzenia kótre podtrzyma prąd..
A i zauwazyłem w Seacie ojca, że ma podtrzymanie przez 7 sek światłka w kokpicie. na jakiej zasadzie to działa? jest to wbudowaw lampke? Myśle że bym to wykożystał
A i zauwazyłem w Seacie ojca, że ma podtrzymanie przez 7 sek światłka w kokpicie. na jakiej zasadzie to działa? jest to wbudowaw lampke? Myśle że bym to wykożystał
Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 23:27 przez Johnatan, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego to może ja ci podpowiem jak to można rozwiązać w kokpicie. Chodzi o oświetlenie tak?
Wpinasz równolegle do żarówki kondensator o odpowiedniej pojemności(to już byś musiał popróbować lub zapytać kogoś). I jak prąd płynie to świeci i ładuje kondziorka, a jak przestanie płynąć to żarówka, nadal jeszcze trochę świeci pobierając prąd z niego właśnie.
Myślę, że można by to zastosować również w w tym przypadku, po prostu podpiąć go do przekaźnika w miejscu podawania napięcia z manetki.
Pozdrawiam
Wpinasz równolegle do żarówki kondensator o odpowiedniej pojemności(to już byś musiał popróbować lub zapytać kogoś). I jak prąd płynie to świeci i ładuje kondziorka, a jak przestanie płynąć to żarówka, nadal jeszcze trochę świeci pobierając prąd z niego właśnie.
Myślę, że można by to zastosować również w w tym przypadku, po prostu podpiąć go do przekaźnika w miejscu podawania napięcia z manetki.
Pozdrawiam
hmm... o ile link nie został jeszcze przeniesiony do archiwum allegro to luknij tu http://www.allegro.pl/item1073480078_do ... m_hit.html , cena 70zł i chyba funkcjami przypomina to czego szukasz