Modyfikacja tylnych lamp
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
Modyfikacja tylnych lamp
witam
widzialem na forum kilka golfow ze zmodzonymi lampami tylnymi, tzn swiecił cały dół chyba im
wiecie moze jak to wykonac jakie kabelki trzeba polutowac?
ja zrobilem takie cos tylko ze nie widac roznicy w swieceniu lamp z wlaczonym stopem i bez.
widzialem na forum kilka golfow ze zmodzonymi lampami tylnymi, tzn swiecił cały dół chyba im
wiecie moze jak to wykonac jakie kabelki trzeba polutowac?
ja zrobilem takie cos tylko ze nie widac roznicy w swieceniu lamp z wlaczonym stopem i bez.
mkII mod tylnich lamp?
Trzeba zastosować dwuwłóknowe żarówki,żeby pozycja paliła się osobno a stop osobno.I diodę prostowniczą na przeciwmgielne,żeby paliły się razem ze stopem,ale po włączeniu ich stop się nie świecił
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
mkII mod tylnich lamp?
Jutro Ci napiszę,dziś już nie myślę technicznieM_ziPL pisze:yyy, no to teraz prosze to na chłopski rozum
[mk2] mod tylnich lamp
No więc tak,trzeba kupić żarówki dwuwłóknowe,takie które jedno włókno mają na 21W,a drugie na 5W.W stopce takie żarówki mają dwa styki,wystarczy zasilania wziąć z pozycyjnych golfa,kabelkiem połączyć z pozostałymi dwoma żarówkami.Oczywiście łączymy styki 5 watowe.To samo robimy ze stopem,tylko tym razem łączymy styki 21Watowe.Dodatkowo jeszcze dajemy diodę prostowniczą między żarówką przeciwmgielną,kierunek przepływu prądu ma być do przeciwmgielnego,w przeciwnym razie po jego zapaleniu zaświecą się wszystkie stopy.Mam nadzieję że zrozumiale jako tako napisałem..
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
[mk2] mod tylnich lamp
Temat ogarniety Stopów nie robilem na calej lini bo stwierdzilem ze moze bede razil za bardzo z tylu ;]
Tak to wyglada po zastosowaniu wskazówek ;]
Uploaded with ImageShack.us
Tak to wyglada po zastosowaniu wskazówek ;]
Uploaded with ImageShack.us
-
- Nowicjusz
- mikolajmakoski1
- Forum Master
[mk2] mod tylnich lamp
ja powyłamywałem cały dol od tylu i efekt ten sam bez lutowania itd
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
-
- Nowicjusz
Re: [mk2] mod tylnich lamp
mikolajmakoski1 pisze:ja powyłamywałem cały dol od tylu i efekt ten sam bez lutowania itd
Mógłbyś pokazać fotkę jak to wygląda?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: [mk2] mod tylnich lamp
Dołączam swoją prośbę o zdjęcie operacji ewentualnie finalnego efektumikolajmakoski1 pisze:ja powyłamywałem cały dol od tylu i efekt ten sam bez lutowania itd
VW-i jedziesz dalej :)