Podwójny kierunek, jak to zrobić ?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam, planuję zrobienie podwójnego kierunku w przednich lampach, jednak na tą chwilę nie mam pojęcia jak za to się zabrać.
Bardzo proszę o pomoc ludzi którzy modyfikowali swoje lampy na 2x kierunek oraz jak to zrobili, z góry dzięki.
Pozdrawiam
Bardzo proszę o pomoc ludzi którzy modyfikowali swoje lampy na 2x kierunek oraz jak to zrobili, z góry dzięki.
Pozdrawiam
Re: Podwójny kierunek, jak to zrobić ?
Wystarczy trochę poczytać. Jak masz lampy hella to odklejasz klosze używając opalarki / suszarki. Valeo tłuczesz młotkiem. Wyciągasz odbłyśnik wykręcasz/ wycinasz halogen np. dremelem. Wklejasz dodatkowy kupiony kierunek. Łączysz kabelkami ze starym. Składasz lampe i koniec.
Bardzo dziękuję za podpowiedź, napewno wiele wniosła do działańbaciarkrn pisze:Wystarczy trochę poczytać. Jak masz lampy hella to odklejasz klosze używając opalarki / suszarki. Valeo tłuczesz młotkiem. Wyciągasz odbłyśnik wykręcasz/ wycinasz halogen np. dremelem. Wklejasz dodatkowy kupiony kierunek. Łączysz kabelkami ze starym. Składasz lampe i koniec.
wcale nie jest konieczne tłuczenie ani rozklejanie. ja swoje valeo zrobiłem od "tyłu" bez większych problemów...
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=504024[/url]
W sumie masz racje, ze powinno się udać. Ja od razu malowałem. Ściągałem klosze i dlatego tak napisałem.kubanski pisze:wcale nie jest konieczne tłuczenie ani rozklejanie. ja swoje valeo zrobiłem od "tyłu" bez większych problemów...
Z tego co mi wiadomo a robiłem kilka lamp na 2x to valeo jest lepiej robić bo helle jakie miałem mają zaslepke halogenu na stałe a valeo mają odkrecana. Klej I jedziesz.
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
dokładnie i ciężko ją od tyłu wyciąć.sliwa404 pisze:mają zaslepke halogenu na stałe
Wyciąć nie jest ciężko. Zrobić to estetycznie to prawie się nie da