sympatyk wiatru pisze:Takiego rozwiązania nie znam i się nie wypowiem. Na pewno materiał jest jakoś fabrycznie farbowany, ale czy zrobisz to sam? I jak wyjdzie?Mgost90 pisze:a pomalować go ?
Moim zdaniem nie realne farbowanie
Poza tym jeżeli to pleśń między podsufitką a zewnętrznym pokryciem - to malowanie też nic nie da.
Zobacz jaki masz dach: jeżeli jest taki jakby śliski, skajowy (fachowo to winylowy chyba) to odpada wersja z żywicą z drzew. Zostaje wersja z pleśnią.
Tego typu pokrycia żywica nie przebarwi trwale (na pewno nie sosna, cedr). Chyba, że jakieś inne drzewo?
Jeżeli masz dach materiałowy (tak jakby brezent) to może być zarówno żywica z drzew jak również pleśń.
Z tego co widzę na fotce w zbliżeniu to masz dach winylowy (skaj)? ale nie jestem pewien?
Jeżeli tak to masz pleśń pomiędzy poszyciem. I żadne mycie środkami nic nie da. Trzeba u fachowca od cabrio rozebrać i robić wytłumienie dachu - bo tam może siedzieć pleśń.
dach jest z materiału i powiem szczerze ze to wygląda mi bardziej na żywice z drzew bo jak kupowałem auto to stało pod drzewami