MK1 Cabrio - hak holowniczy

Forum miłośników Golfa Cabrio

Moderatorzy: G0 Karcio, VIP

pm2z
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pm2z » pt lip 05, 2013 22:16

Mam golfa MK1 Cab (1986) i chciałbym założyć do niego hak holowniczy. Sęk w tym, że dzisiaj noworejestrowany hak musi mieć odczepianą kulę, a takich nie ma do MK1. Albo to tylko ja nie potrafię ich znaleźć nigdzie.

Tutaj:
http://allegro.pl/nowy-solidny-hak-wiaz ... 93479.html" onclick="window.open(this.href);return false;
gość sprzedaje nowy hak do Golfa MK1, kula stała i zero informacji, że produkt jest w zasadzie bezużyteczny (!!!). Zapytany mailowo - milczy, bo i po co ma odpowiadać, może trafi frajera?

A może to ja się mylę, może do starych aut można założyć taki hak?

Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Z góry dzięki za pomoc

aura1
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: aura1 » pt lip 05, 2013 22:49

Nie wiem kolego jak jest zgodnie z prawem ale ja 3 tygodnie temu rejestrowałem hak w VW T5 i wpisali bez najmniejszego problemu. Hak WESTFALII oryginał niemiecki stały (nie odkręcany) używany ale jak nowy. Potrzebny był tylko atest wybity na kuli haka.

pm2z
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: MK1 Cabrio - hak holowniczy

Post autor: pm2z » wt lip 16, 2013 20:02

To może jeszcze ktoś będzie wiedział, od jakich modeli będzie pasował hak do golf mk1 :goof:
Na allegro są dwa, jeden używany i wygląda jakby więcej na nim rdzy było niż zdrowego metalu, to ten wolę odpuścić, ale jest jeszcze jeden, kula oczywiście stała, cena dobra, ale gość nie odpowiada na moje maile z pytaniami (bo wysyłka musi być zagraniczna, mieszkam w Szwecji).
I pomyślałem, że może pasuje np. od VW Jetta, Polo albo jeszcze od czegoś podobnego... Gdyby ktoś wiedział, jakie modele/roczniki to będę bardzo zobowiązany.

anaba255
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: mk3
Silnik: 1Z
Kontakt:

Post autor: anaba255 » pn lip 22, 2013 00:22

Z Jetty A1/mk1 jest taki sam, tylko jaki masz zderzak, tz te haki sa pod zwykły plastikowy, jak masz pakiet Karmana, to nie wiem?
Hak jest montowany w miejsce/razem z belką w zderzaku.
Chyba były jeszcze haki montowane pod podwozie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Golf Cabrio”