Mycie samochodu na myjni automatycznej
Witam!
Czy można tak myć cabriolety bez żadnego problemu?
Pozdrawiam!
Czy można tak myć cabriolety bez żadnego problemu?
Pozdrawiam!
Nie ryzykowałbym. Po drugie jak nie zmieniają bębnów z włosami na myjni dosyć często to porysujesz samochód. Miałem tak w Mk3.
Czyli np. na myjni ręcznej bez problemu mogę pienić dach i go spłukiwać wodą?
Jak przecież deszcz pada to spoko, tylko bardzo bym nie lał wodą po dachu, raczej czyściłbym ręcznie w domu. Niby powinno wytrzymać ciśnienie, ale nie wiem czy to jest dobre dla takiego dachu.
No rozumiem dziękuję za odpowiedź, może ktoś jeszcze podpowie ; )
- sympatyk wiatru
- Mały gagatek
Myjnie automatyczne zdecydowanie odradzam, niezależnie od typu auta cabrio, czy zwykła puszka.
Nie wpływa to dobrze na lakier
Służbowy samochód oczywiście z lenistwa tak poleruje na myjni automat., ale prywatnego szkoda.
Zresztą nawet moja flota tak zaleca - mycie samochodu 2 razy w miesiącu na myjni automat. A jak wiadomo szefowi się nie sprzeciwia
Najlepszym rozwiązaniem jest myjka bezdotykowa ręczna i psikasz sobie pistoletem.
Dachu za bardzo bym tak nie podlewał, z uwagi na wysokie ciśnienie, raczej mycie ręczne we własnym zakresie.
Plus dodatkowo produkt sonax do mycia dachu i drugi do jego impregnacji - polecam. sprawdziłem.
Ja u siebie mam dach materiałowy i nawet taki spokojnie wytrzymuje deszcz i inne trudne warunki atmosferyczne. Jednak dach myję ręcznie, we własnym zakresie.
I myślę, że to najlepsza opcja.
Pozdrawiam
Nie wpływa to dobrze na lakier
Służbowy samochód oczywiście z lenistwa tak poleruje na myjni automat., ale prywatnego szkoda.
Zresztą nawet moja flota tak zaleca - mycie samochodu 2 razy w miesiącu na myjni automat. A jak wiadomo szefowi się nie sprzeciwia
Najlepszym rozwiązaniem jest myjka bezdotykowa ręczna i psikasz sobie pistoletem.
Dachu za bardzo bym tak nie podlewał, z uwagi na wysokie ciśnienie, raczej mycie ręczne we własnym zakresie.
Plus dodatkowo produkt sonax do mycia dachu i drugi do jego impregnacji - polecam. sprawdziłem.
Ja u siebie mam dach materiałowy i nawet taki spokojnie wytrzymuje deszcz i inne trudne warunki atmosferyczne. Jednak dach myję ręcznie, we własnym zakresie.
I myślę, że to najlepsza opcja.
Pozdrawiam
trudno iść przez życie wieloma drogami. co wybierasz?