Tata tankuje tam Carisme tylko w benzynie tam i chwali sobie tam paliwo.Mówił mi że tam jest najtaniej w Warszawie.Ja tankuje na Neste i jestem zadowolony.Kiedyś na Shellu tylko a teraz patrze gdzie taniej i różnicy nie odczuwam żadnejAdamm pisze:a ja kupowalem na stacji geant'a na ursynowie i sobie chwale nie mialem klopotow tak samo moj szef ktory tam tankuje swojego traffica dci
Paliwo z hipermarketów - moje pesymistyczne wrazenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
a w Szczecinie kolo castoramy i geantu na gumiencach tak chrzcili ze 3 lata temu ze szwaby tankujace tam hektolitrami (tanio!!) nie dojechali w jeden dzien do granicy. nasi raczej tam nie tankowali a jak juz to desperaci. afera sie zrobila jak diabli poszly jakies odszkodwoania... ja rowniez dziekuje dziwnym stacjom, opalom, rzepakom i innej konopinie :green_fuck:
Rok temu zatankowalem na neste w okresie przejśiowym zima-wiosna. Auto dzialało, odpalało normalnie. Ale ździwiłem się bardzo kiedy rano (5.30 rano, kilka stopni mrozu), na prostym odcinku silnik po prostu zgasł. Nie pomogło zapalenie z biegu (kiedy jeszcze się toczyłem ze 100 km/h), po kolei 4, 3 , 2 bieg. Dopiera po kilku minutach na poboczu i kręcenia silnikiem zaszkoczył i do pracy się wyrobiłem. Potem następny przypadek, po przejechaniu 20 kilometrów, znów taka sama przygoda. Potem zatankowałem shella i problem znikł. Od tego czasu neste omijam.
A co do tankowania na tesco. Tankuje moje auta zawsze pod korek. I jakimś dziwnym trafem kiedy tankowalem na tesco wchodziło mi 38 , 39 litrów ropki, a na shellu, bądź BP przy takim stanie paliwa (rezerwa) wchodziło 36 litrow ropki max. Od tesco też się wyleczyłem.
A co do tankowania na tesco. Tankuje moje auta zawsze pod korek. I jakimś dziwnym trafem kiedy tankowalem na tesco wchodziło mi 38 , 39 litrów ropki, a na shellu, bądź BP przy takim stanie paliwa (rezerwa) wchodziło 36 litrow ropki max. Od tesco też się wyleczyłem.
I did it all for the nookie ... :D
heh dobreWawro pisze:I jakimś dziwnym trafem kiedy tankowalem na tesco wchodziło mi 38 , 39 litrów ropki, a na shellu, bądź BP przy takim stanie paliwa (rezerwa) wchodziło 36 litrow ropki max.
jest taka stacja paliw na trasie Iława-Ostróda na drodze nr 16 w warm-mazur.,
na której po podniesieniu pistoletu i nie wlaniu ani jednego grama paliwa
już było nabite 0,50 zł
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- dawid018
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja czasami tankuje w netto jak jest promocja na OR(2,64) i jeżdze bez żadnych problemów.jestem tego zdania ze zamiast kupować gdzieś tania robe lepiej zalać dobry opał albo OR lub zgadać się z jakimś kierowcą tira albo pks'u.
obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Wczoraj znajomy wydal 1.5k zl w 1Z za naprawe pompy wtryskowej. Przez rok tankowal rope z orlenu ktora to przywozono do bazy firmy w ktorej pracowal.. Pompa sie zatarla..
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
Pompa się zatarła bo paliwko było zbyt "suche" , jakby nie patrzeć kiedyś ropa była znacznie tłuściejsza w dotyku a i zapach był wyczuwalny z większej odległości. A teraz? ropa praktycznie jest bezzapachowa a i kolor jakiś taki blado słomkowy...
Fachowe opracowania mówią że wystarczy dolać do ropy na bak z 3-6l OR aby poprawiło się smarowanie o jakies 30%, bynajmniej dodatek naturalny i spala się doskonale..
Fachowe opracowania mówią że wystarczy dolać do ropy na bak z 3-6l OR aby poprawiło się smarowanie o jakies 30%, bynajmniej dodatek naturalny i spala się doskonale..
a jednak z firmowymi też coś nie halo ...Gitner pisze:Wczoraj znajomy wydal 1.5k zl w 1Z za naprawe pompy wtryskowej. Przez rok tankowal rope z orlenu ktora to przywozono do bazy firmy w ktorej pracowal.. Pompa sie zatarla..
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 09:53 ]
i co jeszcze ?KrisT pisze:Pompa się zatarła bo paliwko było zbyt "suche" , jakby nie patrzeć kiedyś ropa była znacznie tłuściejsza w dotyku a i zapach był wyczuwalny z większej odległości.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ja wychodze z takiego zalozenia, ze na stacjach zakladowych dochodzi do przekretow, obslugujacy dzieli sie z kierowca paliwem, doleja wody i potem wychodzi, a wiadomo ze zwykly diesel (ciezarowe) pojedzie na smieciach, ale jesli do kogos nie dochodzi ze paliwo moze byc zle nie dociera, to potem sie placi za konsekwencje.RobertP pisze:a jednak z firmowymi też coś nie halo ...Gitner pisze:Wczoraj znajomy wydal 1.5k zl w 1Z za naprawe pompy wtryskowej. Przez rok tankowal rope z orlenu ktora to przywozono do bazy firmy w ktorej pracowal.. Pompa sie zatarla..
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
no niestetyGitner pisze:Ja wychodze z takiego zalozenia, ze na stacjach zakladowych dochodzi do przekretow, obslugujacy dzieli sie z kierowca paliwem, doleja wody i potem wychodzi, a wiadomo ze zwykly diesel (ciezarowe) pojedzie na smieciach, ale jesli do kogos nie dochodzi ze paliwo moze byc zle nie dociera, to potem sie placi za konsekwencje.RobertP pisze:a jednak z firmowymi też coś nie halo ...Gitner pisze:Wczoraj znajomy wydal 1.5k zl w 1Z za naprawe pompy wtryskowej. Przez rok tankowal rope z orlenu ktora to przywozono do bazy firmy w ktorej pracowal.. Pompa sie zatarla..
Pozdro
Gitner
i chyba wiem o kogo chodzi hehe
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- Forum Master
Witam. Jestem z Białegostoku. Wcześniej lałem paliwo z przemytu, i tu jest przemyt i przemyt. Miałem dwa żródła: 1 paliwo od znajomego - samochód był słaby, odpalał z oporem. 2 paliwo z wioski - i tu bezproblemowa eksploatacja, zero problemów. Autko super przyszpiesza, żadnych problemów przy przymrozkach. A teraz mieszam raz kupuje w auchanie, a raz na statoil lub shell. Co do poszczególnych stacji (market,czy markowa ropa), nie odczuwam żadnej różnicy.