Co to na tej pompie jest ??? oraz co to za turbina???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to na tej pompie jest ??? oraz co to za turbina???
Witam
Kilka pytan:
Jaka to turbina oraz co to za badziew na pompie paliwa???
Cos mi cyka kolo licznikow jak przekracza 1800 obrotow co to??
Co jest napisane na tej naklejce co to oznacza jak wnioskuje pasek i kola ale dokladniej nie moge znalezc tych slow w slowniku
Kilka pytan:
Jaka to turbina oraz co to za badziew na pompie paliwa???
Cos mi cyka kolo licznikow jak przekracza 1800 obrotow co to??
Co jest napisane na tej naklejce co to oznacza jak wnioskuje pasek i kola ale dokladniej nie moge znalezc tych slow w slowniku
oznacza to ze przy takim przebiegu we wrzesniu 2004 byl wymieniany rozrzad pasek + rolki.krakol pisze:Co jest napisane na tej naklejce co to oznacza
byl juz ten temat poruszany ... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=69136krakol pisze:co to za badziew na pompie paliwa???
sadzac po tym ze wogle nie ma egr to jest prawdopodobnie model GARRETT TB0261 ale popatrz w tym temacie masz foty tego modelu i porownaj czy to to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#1017158krakol pisze:Jaka to turbina
nie koniecznie, ja mam egr (oczywiście zaślepiony) i mam Garettaboostertd pisze:sadzac po tym ze wogle nie ma egr to jest prawdopodobnie model GARRETTkrakol pisze:Jaka to turbina
a wygląda u mnie to tak (nie patrzcie na strzałki, foto służyło do czegoś innego)
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 09:27 ]
ale dałeś ostroSouleR pisze:spaliny ida na tloki w celu przepalenia i oczyszczania doliny rospudy
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
RobertP, na Turbinie jest napisane co masz !!!! przypatrz sie dobrze weź lusterko i oblukaj z tyłu !! Napewno bedize tabliczka !!:)))
krakol, na tej pierwszej fotce to pewno masz wymiane paska !!! przy 136 tyś i wrzesien 2004!!!!!
Sorry ale jeśli ty po zakupie nie wymieniłeś paska rozrządu to stary jesteś boski !!!
Nic tylko czekać az silnik sie rozleci bo pasek pęknie :PP
powodzenia
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 09:40 ]
p.s
Turbina to jest to na dole !! anie tak jak ty dajesz foty kolektora :PP
krakol, na tej pierwszej fotce to pewno masz wymiane paska !!! przy 136 tyś i wrzesien 2004!!!!!
Sorry ale jeśli ty po zakupie nie wymieniłeś paska rozrządu to stary jesteś boski !!!
Nic tylko czekać az silnik sie rozleci bo pasek pęknie :PP
powodzenia
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 09:40 ]
p.s
Turbina to jest to na dole !! anie tak jak ty dajesz foty kolektora :PP
to ja wiem że jest na dole i jaką mamTo_mas pisze:RobertP, na Turbinie jest napisane co masz !!!! przypatrz sie dobrze weź lusterko i oblukaj z tyłu !! Napewno bedize tabliczka !!:)))
foto wrzuciłem z egrem żeby autor wiadomości krakol wiedział
i informacyjnie dla boostertd że Garett w moim przypadku T2 też ma egr
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2007 09:49 ]
no tak wiem i o to mi tylko chodziło żeby pokazać a nie odrazu wykluczyć Garetta że nie maboostertd pisze:tak tylko to jest garrett t2 a zobacz ze on nie ma wogle wyjscia na egr na kolektorze to jest TB... a nie t2 i tez garrettRobertP pisze:nie koniecznie, ja mam egr (oczywiście zaślepiony) i mam Garetta
w takim razie wyjaśniliśmy sobie i krakolowi
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
przecież napisałem wyjaśnienie, OK już jasneboostertd pisze:poczytaj dokladnie co ja pisze...t2 wlasnie ma egr a TB0261 nie ma egr a skoro u niego tego nie ma to znaczy ze to jest TB... i to tez jest garrett
Sharan - AFN
Sharan - AFN
???
tak popisaliscie ze nic nie wiem
a wiec tak mam tam jakiegos garetta ta turbine ale niby cos z nia moge zrobic ona dobra czy zla jest??? i co to ten egr?? jeden z was pisze ze to co mi cyka to egr a nastepny ze nie mam wiec co jest grane???
odnosnie tego paska to niby po co mialem zmieniac jak mam przejechane 159 tysiecy??? co?? mamy rok 2007 pocztek zauwazam i auto jak juz kiedys pisalem jezdzone bylo u dziadka wiec na co mam kase wyrzucac???
a wiec tak mam tam jakiegos garetta ta turbine ale niby cos z nia moge zrobic ona dobra czy zla jest??? i co to ten egr?? jeden z was pisze ze to co mi cyka to egr a nastepny ze nie mam wiec co jest grane???
odnosnie tego paska to niby po co mialem zmieniac jak mam przejechane 159 tysiecy??? co?? mamy rok 2007 pocztek zauwazam i auto jak juz kiedys pisalem jezdzone bylo u dziadka wiec na co mam kase wyrzucac???