Podłączenie MBC....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podłączenie MBC....
Witam, w końcu doczekałem się MBC i za bardzo nie wiem jak go podłączyć, wyciągnąć całkiem WG i MBC wczepić zamiast niego czy jak ??
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
MBC juz jest , montaż w poniedziałek
Teraz zadam fundamentalne pytanie: Jak kręcić MBC, jak dokręcam to się zwiększa ciśnienie, czy jak odkręcam ???
Mam Garrett T3 i jakie powinno być maksymalne seryjne ciśnienie ???Ja przy prędkości 170 mam około 0,65 Bar, czy jest OK.
Do ilu mogę bezpiecznie zwiększyć ciśnienie, bo chce do 1Bar :)
Teraz zadam fundamentalne pytanie: Jak kręcić MBC, jak dokręcam to się zwiększa ciśnienie, czy jak odkręcam ???
Mam Garrett T3 i jakie powinno być maksymalne seryjne ciśnienie ???Ja przy prędkości 170 mam około 0,65 Bar, czy jest OK.
Wkręcając zwiększasz ciśnienieLukas-182 pisze:MBC juz jest , montaż w poniedziałek
wielu ludzi jeździ na ponad 1 bar, pałują auta niemiłosiernie a turbiny jakoś działają, ważne jest aby stosować fundamentalne zasady:
1. nie pałuj zanim dobrze się auto nie nagrzeje
2. po pałowaniu nie gaś nagle auta
3. jak chcesz pałować to dbaj o wymiany oleju i filtrów