Co to za czesc pod maska?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jeżeli chcesz wyeliminować nastawnik to odłącz wtyczkę od impulsatora na skrzyni biegów ( jak nie będzie szarpać to nastawnik do czyszczenia )Bardziej mnie nurtuje to szarpanie, kolega pisał popukać, postukać, 3000 obr. , są jakieś bardziej konwencjonalne metody by sprawdzić dlaczego tak się dzieje?
Jeżeli chcesz wyeliminować wtrysk sterujący to jedyna najlepsza metoda to pukać we wtrysk kluczem , śrubokrętem , lub innym narzędziem przy 3000 obr ( jak szarpnie to wtrysk do wymiany )
spójrz na skrzynie biegów i tam będzie wtyczka , tu masz link , foto wkleił Adamm, http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.ph ... a++skrzyniszatanek pisze:damcio151 gdzie konkretnie znajduje sie ten impulsator na skrzyni biegów? czy odłączenie na chwilę tej wtyczki nie spowoduje pojawienia sie jakiegos błędu?
jak nie będzie szarpać to ok , ale jak szarpnie to znaczy , że czujnik wzniosu iglicy jest uwalony , a tym samym cały wtrysk...szatanek pisze:Druga sprawa jak po puknieciu we wtrysk sterujący nic sie nie stanie( nie bedzie szarpnięcia) to oznacza uszkodzony wtrysk ??
nie ma takiej możliwości .. Jedynie nie będziesz wiedział ile na godzinę jedziesz , gdy będziesz miał odpiętą wtyczkęszatanek pisze:czy odłączenie na chwilę tej wtyczki nie spowoduje pojawienia sie jakiegos błędu?
czujnik położenia iglicy ?? ciekawe jak zrobiłeś to .... opisz i powiedz gdzie kupiłeś takowy czujnik .... właśnie mam z tym wtryskiem problemmular pisze:jakies 3 tyg temu wymienialem czujnik na 3 cyl.
[ Dodano: Czw Maj 03, 2007 21:44 ]
końcówka ... możliwe , ale z czujnikiem to wątpię .. czytałem mnóstwo postów na temat czujnika i wszedzie jest napisane , że jest on niewymienialny osobnomular pisze:koncowka jest wymienna