Zmiana z minerala na półsyntetyk - wrażenia po 1,5 tys km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Pytałem kiedyś na tytm forum o możliwość zmiany oleju z mineralnego na półsyntetyk. Zacęcony Waszymi radami (a szczególnie tomcio 666) taką właśnie zmianę zrobiłem. Na razie wszystko jest O.K. Oleju nie ubywa, nie ma wycieków. Zobaczymy co będzie dalej.
A tak na marginesie - za ile km zlać ten olej, bo przecież pasowało by ciut wcześniej niż te książkowe 7,5 tysiąca ?
A tak na marginesie - za ile km zlać ten olej, bo przecież pasowało by ciut wcześniej niż te książkowe 7,5 tysiąca ?
Czy zmiana oleju minerlanego na polsyntetyk moze byc szkodliwa dla ALH , ktory na mineralu przejechal ok 50 tys km ???
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Zmiana z minerala na półsyntetyk - wrażenia po 1,5 tys k
ze względu na turbosprężarkę jest to wręcz wskazaneNalexxx84 pisze:Czy zmiana oleju minerlanego na polsyntetyk moze byc szkodliwa dla ALH , ktory na mineralu przejechal ok 50 tys km ???
a jaki bys polecil olej ?? bo marek jest sporo, a ja bym chcial lepszy bo nie zamierzam oszczedzac na obsłudze auta, bo na codzien pracuje ono dla mnie i ma byc niezawodne i "lykac" kilometry bezawaryjnie