Zbyt duża dawka? dymi tylko przy pełnym bucie w podłogę. Przy normalnej jeździe nie. A tak żadko go cisnę. Fakt że dawkę mam dużą ustawioną. sprawdzę jeszcze wieczorem albo rano jak będzie zimniej na dworze czy kopci przy pełnym bucie.
[ Dodano: 08 Cze 2007 18:10 ]
Kurcze planowałem jutro robić governor moda. Mam nadzieję że zabardzo dymić nie będzie.
uszczelka głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 17:41 przez adam16v, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motofirma.pl/bsp,f165af1ba51506,e898b25902e6b6,adam16v-VW-Golf-16TD.html][img]http://www.motofirma.pl/upload/spalanie/icons/e898b25902e6b6_1.gif[/img][/url]
auto kupiłem 4 miechy temu nie wiem czy cos wcześniej dodawał gość do płynu ,dzis załozyłem standartową uszczelke Goetze jutro podłącze cały krwiobieg i pale motor dam znać co i jak
[ Dodano: 09 Cze 2007 19:36 ]
no złożone serce mego autka ,niby wszystko ok pali od dotknięcia tylko zauważyłem dwie rzeczy które mnie niepokoją:
1. trochę wyższa temp pracy (kiedys była strzałka przed dioda deraz jest prawie na niej ale nie rośnie )
2. podczas jazdy wciskam sprzęgło a silnik natychmiast spada z obrotów i wali nim aż mi deska podskakuje czy mozliwe żeby wolne obroty sie przestawiły bo po za tym wszystko ok pali pieknie morze troche kopci ale on zawsze tak kurzyl
[ Dodano: 09 Cze 2007 19:36 ]
no złożone serce mego autka ,niby wszystko ok pali od dotknięcia tylko zauważyłem dwie rzeczy które mnie niepokoją:
1. trochę wyższa temp pracy (kiedys była strzałka przed dioda deraz jest prawie na niej ale nie rośnie )
2. podczas jazdy wciskam sprzęgło a silnik natychmiast spada z obrotów i wali nim aż mi deska podskakuje czy mozliwe żeby wolne obroty sie przestawiły bo po za tym wszystko ok pali pieknie morze troche kopci ale on zawsze tak kurzyl
Lepiej powoli jechać niż szybko iść
zrzucaj pokrywe zaworów, sprawdz połozenie wałka rozrząduM.P. pisze:2. podczas jazdy wciskam sprzęgło a silnik natychmiast spada z obrotów i wali nim aż mi deska podskakuje czy mozliwe żeby wolne obroty sie przestawiły bo po za tym wszystko ok pali pieknie morze troche kopci ale on zawsze tak kurzyl
po lewej stronie ma być w pozimie te wcięcie i sprawdź wszystkie znaki
maja się pokrywać, może masz o 1 ząbek przestawione ...
bo samo zdjęcie głowicy i jej prawidłowe założenie nie ma prawa
Ci spowodować tego o czym piszesz ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN