Temperatura wody Czy dziala wiatrak
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam pytanie co do wskaznika temperatury pn to jest moj pierwszy diesel mk2 gtd zastanawiam sie tak naprawde czy jak stoje np w korku czasami a w szczegulnosci jak pada deszcz(sporo ludzi wtedy nie potrafi sie poruszac po ulicy samochodem i to jest powodem zazwyczaj w 60% korkow na ulicy) i poruszamy sie na swiatlach powoli czasmami stoje na swiatlach trzy raazy temperatura podnosi sie wskaznik pokazuje 3/4 skali a wiatrak nadal sie nie zalacza dziwne i teraz tak naprawde 2 pytania
1-sze czy to normalne ze w dieslu temperatura tak szybko rosnie przy tym ze ruszam i po chwili hamuje?
2-gie kiedy powinien sie zalaczac wiatrak gdy wkazowka pokazuje ponad 1/2 czy moze ponad 3/4? pozdrawiam i dzieki za przeczytanie wiadomosci i odpowiedz
1-sze czy to normalne ze w dieslu temperatura tak szybko rosnie przy tym ze ruszam i po chwili hamuje?
2-gie kiedy powinien sie zalaczac wiatrak gdy wkazowka pokazuje ponad 1/2 czy moze ponad 3/4? pozdrawiam i dzieki za przeczytanie wiadomosci i odpowiedz
- Golfiarz217
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak kiedyś miałem MKII 1.6D to faktycznie szybko łapał temperature. Ale wyskakuje powyzej połowy czli 90 stopni. To może być siadający czujnik albo zapowietrzony układ. A wymieniałeś ostatnio płyn???
MK2 1.6 D , 87r był....
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...
MK3 1.8+LPG , 92r był....
Audi 80 B4 2.0 91r była....
MK4 1.4 16v 98r. jest...
- dawid018
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
normalnekrzysztoff pisze:1-sze czy to normalne ze w dieslu temperatura tak szybko rosnie przy tym ze ruszam i po chwili hamuje?
u mnie zalącza sie jak wskazowka jest na ok 3/4 może troche wiecejkrzysztoff pisze:2-gie kiedy powinien sie zalaczac wiatrak gdy wkazowka pokazuje ponad 1/2 czy moze ponad 3/4? pozdrawiam i dzieki za przeczytanie wiadomosci i odpowiedz
obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
witam i ja mam pytanko odnosnie temp.
1. mierzac temp w zbiorniczku termometrem piecowym(golym bez metalowej obudowy) pokazuje mi 80 gdy kreska jest rowno w polowie skali natomiast wiatrak wlacza sie przy 85 a wylacza przy 87 ???
2. jaka moze byc roznica temperatury plynu miedzy zbiorniczkiem a czujnikiem wiatraka i w ogole wewnatrz silnika ( tak mniej wiecej)?
1. mierzac temp w zbiorniczku termometrem piecowym(golym bez metalowej obudowy) pokazuje mi 80 gdy kreska jest rowno w polowie skali natomiast wiatrak wlacza sie przy 85 a wylacza przy 87 ???
2. jaka moze byc roznica temperatury plynu miedzy zbiorniczkiem a czujnikiem wiatraka i w ogole wewnatrz silnika ( tak mniej wiecej)?
-
- Forum Master
BENITO, pierwsza kreska za połową to własnie 3/4
Różnica temp jest znaczna, czujnik od wskaźnika jest z boku bloku silnika więc pokazuje to co się dzieje z płynem chłodniczym w samym silniku. Czujnik który włacza nam wentylator jest w chłodnicy więc jeśli w chłodnicy jest za ciepło to dopiero mamy wentylator... Jeżeli mocno ciśniesz wentylator może się włączyc troche po 3/4 wskażnika, przy normalnej jeździe w upałach powinien sie włączyć jak masz 3/4 lub minimalnie przed punktem 3/4.
Różnica temp jest znaczna, czujnik od wskaźnika jest z boku bloku silnika więc pokazuje to co się dzieje z płynem chłodniczym w samym silniku. Czujnik który włacza nam wentylator jest w chłodnicy więc jeśli w chłodnicy jest za ciepło to dopiero mamy wentylator... Jeżeli mocno ciśniesz wentylator może się włączyc troche po 3/4 wskażnika, przy normalnej jeździe w upałach powinien sie włączyć jak masz 3/4 lub minimalnie przed punktem 3/4.
www.jettaclub.pl
-
- Nowicjusz
Witam, a ma ktoś poradę jak wygląda to wpięcie się w instalacje i zrobienie sobie dodatkowego manualnego włącznika wentylatora ? bo szukałem i nie znalazłem.
Golf... golf never changes...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...