Przekładka silnika, nie moge odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przekładka silnika, nie moge odpalic
Witam.Kupiłem kolejny motorek RA-taki jaki powinien być i za cholerę nie mogę go odpalić.Rozrząd na znakach tak jak trzeba,kręci,ale nie hałknie...Fakt,że może skończyło się paliwo.Po dolaniu odpowietrzałem go kilka razy-lałem ropkę w przewód do pompy i do filtra-powinien chociaż chwilę popracować.Przewód do elektrozaworu założony-napięcie po daniu zapłonu jest.Może wina pompy,że bez grzybka?Silnik-sprzedający zapewniał,że będzie chodził-pompa w poprzednim motorku działała.Brak pomysłów...Pomocy
PS.Audi b3 80-1.6TDic
PS.Audi b3 80-1.6TDic
Ostatnio zmieniony wt lip 03, 2007 17:28 przez mireko, łącznie zmieniany 2 razy.
[quote="pdmcyc"]Sprawdź czy elektrozawór działa, powinien "pyknąć" po daniu napięcia na niego.[/quoteWłaśnie-też mógł być tam problem,bo pompa kupiona od "kolegi" z forum-okazało się,że nie ma sprężynki.Ale po zamianie elektrozaworu z drugiej pompy-pyka,ale nie chce odpalić.
Silnik przed zakupem leżał trochę na boku i poszedł olej w turbo-ma to jakieś znaczenie?
Dymi z turbinki i z rury,ale jakiś dziwny zapach....
Dziś podładowałem aku i jakby troszkę na jednym garze łapał,ale nie może zagrać...
Pomóżcie,bo już tyle kasy wydałem,kolejny silnik i autko stoi...
Silnik przed zakupem leżał trochę na boku i poszedł olej w turbo-ma to jakieś znaczenie?
Dymi z turbinki i z rury,ale jakiś dziwny zapach....
Dziś podładowałem aku i jakby troszkę na jednym garze łapał,ale nie może zagrać...
Pomóżcie,bo już tyle kasy wydałem,kolejny silnik i autko stoi...
Spróbuję odpowietrzyć przez śrubę powrotu.Pompy nie ruszałem-w poprzednim silniku chodziła jak trzeba.Czy ma znaczenie podłączenie powtotu z wtrysków?Bo w poprzednim JK było odwrotnie-zaślepka z powrotem nadmiaru.
[ Dodano: 30 Cze 2007 11:05 ]
Poza padniętym nowy aku żadnych zmian-jakby coś tam chciał łapnąć,ale nic...
[ Dodano: 30 Cze 2007 11:07 ]
Piszcie cokolwiek-może coś przeoczyłem.Podobno diabeł tkwi w szczegółach
[ Dodano: 30 Cze 2007 11:05 ]
Poza padniętym nowy aku żadnych zmian-jakby coś tam chciał łapnąć,ale nic...
[ Dodano: 30 Cze 2007 11:07 ]
Piszcie cokolwiek-może coś przeoczyłem.Podobno diabeł tkwi w szczegółach
-
- Nowicjusz
mireko, Odkręć rurki wysokiego ciśnienia z wtrysków i pokręć silnikiem, zobacz najpierw czy daje na każdy cylinder paliwo. jeżeli z począdku nie będzie leciało to pokręć więcej żeby powietrze wywaliło z pompy i przewodów. i jak już będziesz miał ok to pozakręcaj wszystko i spróbuj odpalać jeżeli będzie dalej to samo to sprawdz świece czy grzeją bo mogą i one być przyczyną.(chyba wiesz jak sprawdza się świece??)
Tak jak pisza koledzy sprawdz najpierw czy paliwo podaje na wtryski bo po zapowietrzeniu nie raz trzeba przewod od wtryskow odkrecic zeby pompa podawala paliwo. i sprawdz czy aby na pewno pompa jest ustawiona na pierwszy cylinder bo juz nie pamietam jak jest w 1,6 ale w 1,9 mozna ustawic na pierwszy tak samo jak na czwarty.