Wchodzi na wyższe obroty - czasem faluje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wchodzi na wyższe obroty - czasem faluje
Witam
Ostatnio neka mnie taki problem Bora TDI AGR 90 KM: odpale auto normalnie po kilku chwilach podchodzi sam na wyższe obroty(ok 1000-1100) trzyma sie czasem troche wachluje moment i sie uspokoi, ale nie zawsze.Gdy trzyma sie na tych wyzszych obrotach i na takich około 1000- 1100 zgasze go i chce ponownie odpalić to długo świeci mi sie kontrolka od świec ta spirala zgasnie odpalami sam sobie dodaje gazu, przegazuje pusi dymek i trzyma te wyzsze oboroty kilka chwil- zalezy od sytuacji i najczesciej to sie dzieje na krotki trasach w miescie a jak poza miasto to problem znika. W czym moze byc problem czy jakies fałszywe powietrze ciagnie poprzez nieszczelnosc, ale co ma do tego ta kontrolka świec???o co moze chodzić.Pomozcie. Pozdro
Ostatnio neka mnie taki problem Bora TDI AGR 90 KM: odpale auto normalnie po kilku chwilach podchodzi sam na wyższe obroty(ok 1000-1100) trzyma sie czasem troche wachluje moment i sie uspokoi, ale nie zawsze.Gdy trzyma sie na tych wyzszych obrotach i na takich około 1000- 1100 zgasze go i chce ponownie odpalić to długo świeci mi sie kontrolka od świec ta spirala zgasnie odpalami sam sobie dodaje gazu, przegazuje pusi dymek i trzyma te wyzsze oboroty kilka chwil- zalezy od sytuacji i najczesciej to sie dzieje na krotki trasach w miescie a jak poza miasto to problem znika. W czym moze byc problem czy jakies fałszywe powietrze ciagnie poprzez nieszczelnosc, ale co ma do tego ta kontrolka świec???o co moze chodzić.Pomozcie. Pozdro
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 12:36 przez mcmichal20, łącznie zmieniany 1 raz.
Bora-Bora
podłącz się pod vag , powinno pokazać błąd jeżeli pali Ci się kontrolka od świecmcmichal20 pisze:Witam
Ostatnio neka mnie taki problem:odpale auto normalnie po kilku chwilach podchodzi sam na wyższe obroty(ok 1000-1100) trzyma sie czasem troche wachluje moment i sie uspokoi, ale nie zawsze.Gdy trzyma sie na tych wyzszych obrotach i na takich około 1000- 1100 zgasze go i chce ponownie odpalić to długo świeci mi sie kontrolka od świec ta spirala zgasnie odpalami sam sobie dodaje gazu, przegazuje pusi dymek i trzyma te wyzsze oboroty kilka chwil- zalezy od sytuacji i najczesciej to sie dzieje na krotki trasach w miescie a jak poza miasto to problem znika. W czym moze byc problem czy jakies fałszywe powietrze ciagnie poprzez nieszczelnosc, ale co ma do tego ta kontrolka świec???o co moze chodzić.Pomozcie. Pozdro
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wchodzi na wyższe obroty- czasem faluje. Bora TDI AGR 90 KM
Ta kontrolka swieci sie dlugo tzn ok 4 sekund, ale gaśnie i podczas rozruchu własnie przygazuje sobie sam i trzyma te wyzsze obroty przez kilka minut ale uspokaja sie wiec jest to tymczasowe a VAG nie pokaze chyba. Przyznam, ze juz raz borykalem sie z tym problemem sprawdzilem dolot od IC do EGR i była opaska zsunieta i tam moglo byc falszywe powietrze wiec poprawilem i problemu nie bylo a teraz po kilki miechac znow wiec ..
Bora-Bora
świecąca się kontrolka świec sygnalizuje zapisany błąd w ECUmcmichal20 pisze:Ta kontrolka swieci sie dlugo tzn ok 4 sekund,
chyba od IC do kolektora ssącego i to nie będzie tak na to wpływać ..... nieszczelność w dolocie powoduje osłabienie silnika i kopceniemcmichal20 pisze:sprawdzilem dolot od IC do EGR
na początek VAG
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 12:13 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze gadavoss pisze:masz walniety czujnik temp. G62 i
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wchodzi na wyższe obroty- czasem faluje. Bora TDI AGR 90 KM
Słuchajcie a ten czujnik G62 to ktory czujnik???Ten przy wentylatorze czy ten glebiej przy silniku bo juz nie wiem teraz, bo ten czujnik przy silniku nad skrzynia ma wyłamana kostke i widac ze bylo lutowane i troche nie podoba mi sie to połaczenie, ale woda nigdy nie skoczyła powyzej 90.Co wy na to??jesli juz to podajcie tez nr katalogowy G62. Auto VW Bora 1.9TDI 2000rok AGR 90KM
Bora-Bora