Przepływomierz czy turbina
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam problem po sprawdzeniu na vag okazało sie ze na trzecim biegu przy 2800 sa problemy z przpłyowmierzem i turbina podaje za duże ciśnienie wiec zamieniłem przepływomierz na inny i jest tak samo zle co to może być . dlaczego turbina podaje za duże ciśnienie.
LM
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jesli przeplywomierz sprawdziles to odpada- zreszta czesto jak przeplywka walnieta to auto muli jak cholera idzie odczuc. Pozostaje turbina a wiec moze byc ona żle wyregulowana - zbyt szybko dmucha i za mocno co w konsekwencji daje notlauf- sprawdz to- ja tak mialem.
Bora-Bora
trochę cieszko sie rozpędza i pali mi 8 litrow na 100km a wcześniej miałem problem bo włączał mi się tryb awaryjny przy 3000 i wogle niechciał jechac az do ponownego odpalenia . wymieniłem zawotek z doładowania i to pomagło ale spalanie zostało na tym poziomiecovacsxxx pisze:moze byc tak ze zapieczne masz kierownice lopat turbiny i dlatego turno przeladowuje. A masz jakies specjalne objawy tego przeladowania?? czy auto nie wkreca sie na obroty czy tez ciezko sie nim rozpedziec.napisz cos wiecej
LM