Spadek mocy, duże zużycie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spadek mocy, duże zużycie oleju
Mój golfik jest po wymianie silnika na wiosnę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
- i znów zaczyna szwankować.
Jeszcze 2 tyg,. temu cieszyłem że że spalanie na trasie wyszło 5,5l/100km (z klimą)
a tu znów pojawił się problem (dziś autko oddaję do diagnostyki).
Samochód stracił moc - na wszystkich biegach, "żre" olej (na ok 500 km dolewałem kilka razy po pół litra), zwiększyło się zużycie paliwa.
Ciekawe co tym razem padło?
Czy to może mieć związek z awarią jaka miała miejsce kilka miesięcy temu?
Mietek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
- i znów zaczyna szwankować.
Jeszcze 2 tyg,. temu cieszyłem że że spalanie na trasie wyszło 5,5l/100km (z klimą)
a tu znów pojawił się problem (dziś autko oddaję do diagnostyki).
Samochód stracił moc - na wszystkich biegach, "żre" olej (na ok 500 km dolewałem kilka razy po pół litra), zwiększyło się zużycie paliwa.
Ciekawe co tym razem padło?
Czy to może mieć związek z awarią jaka miała miejsce kilka miesięcy temu?
Mietek
Ostatnio zmieniony pn sie 20, 2007 10:01 przez mietek333, łącznie zmieniany 2 razy.
jeśli się okaże to prawdą to ile kasy muszę szykować?damcio151 pisze:stawiam , że turbo sra olejem
Mietek
Ostatnio zmieniony pn sie 20, 2007 10:30 przez mietek333, łącznie zmieniany 2 razy.
SZUKAM bardzo dobrego i doświadczonego DIAGNOSTY od TDI.
(okolice Białej Podlaskiej, Lublina, Siedlec)
m
(okolice Białej Podlaskiej, Lublina, Siedlec)
m
Ostatnio zmieniony śr sie 22, 2007 16:27 przez mietek333, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.tdi-tuning.pl/home.htm
nie wiem czy oni tez diagnozuja, ale skoro tuninguja to i to pierwsze chyba tez zreszta jest to bardzo znana firma
nie wiem czy oni tez diagnozuja, ale skoro tuninguja to i to pierwsze chyba tez zreszta jest to bardzo znana firma
Pozdrawiam Bizak
nie to nie to ECU tak sobie nie będzie zwiększać obrotów bez przyczynymietek333 pisze:Majster sugeruje również, że przyczyną wchodzenia silnika na "dzikie" obroty jest KOMPUTER, który może podawać zbyt dużą ilość paliwa.
Co na to doświadczeni forumowicze?
Mietek
Jeżeli turbo wali olejem , to silnik będzie się wkręcał na obroty
"Jeżeli turbo wali olejem , to silnik będzie się wkręcał na obroty"
Jeśli jeszcze jakiś fachowiec potwierdzi ww. stwierdzenie to dam spokój ECU.
Mietek
Mietek
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2007 14:46 przez mietek333, łącznie zmieniany 1 raz.
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
ja potwierdzam,znam to z autopsjimietek333 pisze:"Jeżeli turbo wali olejem , to silnik będzie się wkręcał na obroty"
Mietek
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
co tu potwierdzac, tak jest i kropka. czekaj dalej to zobaczysz jak pieknie silnik sie rozbiega na maxa. wtedy ty sie posrasz, bo nie bedziesz wiedzial jak zgasic, a jak nie zdusisz to baj baj tdimietek333 pisze:"Jeżeli turbo wali olejem , to silnik będzie się wkręcał na obroty"
Mietek
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
nie wiem czy dobrze czytałeś wątek,SouleR pisze: co tu potwierdzac, tak jest i kropka. czekaj dalej to zobaczysz jak pieknie silnik sie rozbiega na maxa. wtedy ty sie posrasz, bo nie bedziesz wiedzial jak zgasic, a jak nie zdusisz to baj baj tdi
mam nową turbinę tylko się upewniam czy problemy z rozbieganiem teraz znikną
i były związane tylko TYLKO ze starą turbiną (czy może jeszcze np. z ECU)
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2007 17:17 przez mietek333, łącznie zmieniany 3 razy.
Ludziska - czytajcie ze zrozumieniemuysy pisze:Rozumiem, że potrzebujesz wysłać trzecią sztukę w kosmos by w końcu zainteresować się PRZYCZYNĄ ich notorycznych uszkodzeń??mietek333 pisze:Kupiłem NOWĄ turbinę (jest w trakcie wymiany).
Wymieniam po raz pierwszy turbinę - przy wymianie przy wcześniejszej awarii silnika została stara.
I ona najprawdopodobniej bruździła przy 1 silniku i teraz też.