świece żarowe nie zaświeca się lampka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
świece żarowe nie zaświeca się lampka
Witam od niedawna jestem posiadaczem dieselka bo zawsze jedziłem bezyniakami i mam pytanie? nie zaświeca się kontrolka świec zarowych a co za tym idzie n ie daje napiecia na swiece auto odpala ok ale szykuje juz sie na zime z tego co wyczytałem załaczaniem steruje komputer tak samo lampką. Wyczytałem ze świece zaczynają grzać po nizej temp 6st ale czy nie powina na chwilke zaswiecić lampka? sprawdziłem przekaznik w środku jest wszytko ok? ale ponoć koło serwa jest jakiś moduł przekaznik i nie wiem jak to sprawdzić nie mam zadnego nawet schematu proszę o jakoś pomoc!
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Powinna sie zapalic na moment przy zapłonie, narazie jest za ciepło by grzały, ja mam podobny problem jak narazie nie rozwiązany, podepnij pod Vag chodx u mnie narazie nic to nie dało ale może u ciebie co innego jest przyczyną
przekaźnik świec żarowych do podgrzewania wody (3szt po prawej stronie silnika).gabistar pisze:jest jakiś moduł przekaznik
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
daj sobie spokój z przekaźnikiem od dodatkowych świec żarowych podgrzewających płyn chłodniczy . To nie jest ich wina , że kontrolka nie świeci ..... ponawiam pytaniegabistar pisze:chodzi mi dokładnie jak mam sprawdzić ten moduł przekażnik bo nie wiem jak sie do tego zabrać?
damcio151 pisze:jak vag łączy się z samochodem to kontrolka nie miga