Branie oleju i wyskaujacy wsteczny bieg

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

grochm
Nowicjusz
Nowicjusz

Branie oleju i wyskaujacy wsteczny bieg

Post autor: grochm » czw lis 01, 2007 22:42

Witam jezdze na lotosie diesel bierze mi go okolo 4 litry na 10000 km Nie mam problemów z odpalaniem silnika jest mocny nie bryzga olejem jak sie otworzy korek wlewu oleju czy bagnet turbina jest sucha tylko przy otwarciu korka wlewu oleju delikatnie dymi spod niego na siwo.
W zwiazku tym mam pytanie czy jak zmienie olej na powiedzmy superol cc jest napewno gestszy to zacznie mi go mniej brac i druga sprawa to wyskaujacy wsteczny bieg z odglosem charczenia
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 17:51 przez grochm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BENITO
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: BENITO » pt lis 02, 2007 08:31

Ty lepiej nie myśl o zmianie oleju tylko wyremontuj silnik jak trzeba i jeszcze raz sprawdź turbinę.

Jak ci dymi na siwo spod korka to pewnie płyn chłodniczy ci się do oleju dostaje. Mogła rąbnąć uszczelka pod głowicą, mogła pęknąć głowica, lub jakiś kanał z chłodziwem.

Powrót do korzeni, GTD to jest to.

Awatar użytkownika
marioo1986
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: marioo1986 » sob lis 03, 2007 00:27

dokladnie.jak dymi spod korka to na bank albo uszczelka pod glowica albo glowica pekla.skoro turbo chodzi jak trzebana szczescie byla to uszczelka a nie glowica.sprawdz czy z tylu na bloku, pod uszczelka od glowicy nie osadzil sie Tobie kamien/bialy od wody/.ja mialem tak u siebie.na szczescie byla to uszczelka a nie glowica.zmiana oleju napewno nie pomoze
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 01:17 przez marioo1986, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”