Podnoszenie ciśnienia MBC
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Badz co badz wczoraj sie sprawdziłem
passat B2 1.8 na gazniku z splantowano głowica gdzie na 1 garze jest po ponad 15kompresji... naprawde ładnie chodzi i wywala TDI
ja dostałem 3 długosci....
pózniej seicento 1.1
moje starty dosyc spalne na całym 1 biegu mielenie kołami... dostawałem dlugosc i pózniej nie mogłem jej nadrobic... tzn. cały czas ta sama odległosc... dopiero na 4 i wyszych predkosciach zaczynam dochodzic i 5 biegu.. ale nie mielismy tak duzego odcinka... wnioski takie: Passat nie mało wazy, trzeba intercooler i wydech i trzeba wiecej paliwka bo za mało podniosłem po mimo ze kopci... ale to wina pompy... która nie ma membrany i ona na niskich obrotach za kopci, a przy wysokich gdzie turbo ładnie ładuje juz przestaje...
ogólnie jestem zadowolony bo auto chodzi znacznie lepiej... ale dalej bez rewelacji myslałem ze z passatem pojade lepiej... a fiata wyłoje... ale tu dochodza moje umiejetnosci musze pocwiczyc ruszanie...
passat B2 1.8 na gazniku z splantowano głowica gdzie na 1 garze jest po ponad 15kompresji... naprawde ładnie chodzi i wywala TDI
ja dostałem 3 długosci....
pózniej seicento 1.1
moje starty dosyc spalne na całym 1 biegu mielenie kołami... dostawałem dlugosc i pózniej nie mogłem jej nadrobic... tzn. cały czas ta sama odległosc... dopiero na 4 i wyszych predkosciach zaczynam dochodzic i 5 biegu.. ale nie mielismy tak duzego odcinka... wnioski takie: Passat nie mało wazy, trzeba intercooler i wydech i trzeba wiecej paliwka bo za mało podniosłem po mimo ze kopci... ale to wina pompy... która nie ma membrany i ona na niskich obrotach za kopci, a przy wysokich gdzie turbo ładnie ładuje juz przestaje...
ogólnie jestem zadowolony bo auto chodzi znacznie lepiej... ale dalej bez rewelacji myslałem ze z passatem pojade lepiej... a fiata wyłoje... ale tu dochodza moje umiejetnosci musze pocwiczyc ruszanie...
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
zaprzal, faktycznie nie różnią sie niczym poza oznaczeniem moja jest R328 BT4009 a tamta co od SB R328-5 BT4001
[ Dodano: 28 Maj 2006 14:26 ]
a ja ostatni z oplem astra 2 1.7dti walczyłem i wyszedł remis raz on mnie raz ja jego;) ale zmieniam pompe i bedzie lepiej a ze to kumpel to obiecał rewanz:)
[ Dodano: 28 Maj 2006 14:26 ]
a ja ostatni z oplem astra 2 1.7dti walczyłem i wyszedł remis raz on mnie raz ja jego;) ale zmieniam pompe i bedzie lepiej a ze to kumpel to obiecał rewanz:)
sprzedam pompe wtryskową 1,6TD silnik SB
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
- miroslaw-pilip
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie, podejrzewam, że to jest w granicy błędu pomiarowego, albo może to wynikać z np zatkanego katalizatora, zbyt przyspieszonego wtrysku, zawalonego dolotu (od EGRu) itp.miroslaw-pilip pisze:czy te turbo to juz do wymiany??
[ Dodano: 14 Kwi 2010 17:49 ]
tak raczej nie pokazałoby 0.5 baraA jak mierzyłeś ciśnienie, na postoju, bez obciążenia?
- miroslaw-pilip
- Mały gagatek
- Kontakt: