Witka,
Tak się zastanawiam co odpowiada za to czy świece żarowe się załączają lub nie... Bo mam taką małą zagwozdkę z nimi - potrafią tego samego dnia, przy takiej samej temperaturze zewnętrznej załączyć się lub też nie. Samochód stoi w garażu (nie ogrzewanym) i np dziś przy +2 załączyły się a kilka dni temu kiedy temperatura była niższa nie Bywa też tak, że po całym dniu stania przy minusowej nie chcą się zabrać za grzanie paliwa, odpala się fatalnie i rzuca silnikiem. Bezpiecznik sprawdzony, świece wymienione niecały rok temu na Bosch.
Pomożecie?:)
świece żarowe - co nimi steruje?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hmm tego pierona nie sprawdzałem - jak go sprawdzić? Myślę, że jest to słuszny kierunek bo świece wyglądają na dobre kiedy już coś nimi wysteruje. To jeszcze lamerskie pytanie, gdzie znajdę przekaźnik o magicznej liczbie 103?:)damcio151 pisze:a co z przekaźnikiem (103) też sprawdzałeśbebus pisze:Bezpiecznik sprawdzony, świece wymienione niecały rok temu na Bosch.
I przy okazji uparcie drążąc temat, co "bada" temperaturę, która wysterowywuje świece, wie ktoś może?
Ostatnio zmieniony wt lis 20, 2007 13:03 przez bebus, łącznie zmieniany 1 raz.
rozbierz go i zobacz jak wyglądają styki , załącz go na krótko i sprawdź czy łączybebus pisze:jak go sprawdzić?
w skrzynce przekaźnikówbebus pisze:gdzie znajdę przekaźnik o magicznej liczbie 103?:)
czujnik temp. płynu chłodzącegobebus pisze:I przy okazji uparcie drążąc temat, co "bada" temperaturę, która wysterowywuje świece, wie ktoś może?
dziękuję pięknie, sprawdzę wszystkie opcje zgodnie z Twoją rada.damcio151 pisze:rozbierz go i zobacz jak wyglądają styki , załącz go na krótko i sprawdź czy łączybebus pisze:jak go sprawdzić?w skrzynce przekaźnikówbebus pisze:gdzie znajdę przekaźnik o magicznej liczbie 103?:)czujnik temp. płynu chłodzącegobebus pisze:I przy okazji uparcie drążąc temat, co "bada" temperaturę, która wysterowywuje świece, wie ktoś może?