wlacza sie alarm cisnienia oleju, brak predkosciomierza i...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wlacza sie alarm cisnienia oleju, brak predkosciomierza i...
problem konkretnie jest taki iz nie nie moge przeszukac forum bo jestem w pracy a chodzi mianowice o to ze jakis czas temu okazalo sie ze mam przestawiony rozrzad o 20 stopni auto juz ledwie co zylo, w tym czasie od tego chyba tez nie mialem napiecia na swiece i ponoc napiecia na pompe zrobili to ale pokickali dalej cos z elektronika, kolejny mechnik doszedl do tego ze zębatka na wale korbowym byla juz nie "sprawna" ale sam problem w tym ze teraz wlacza mi sie alarm i miga kontrolka od cisnienia oleju po przekroczeniu 20 tys ob <= jutro wymieni czuknik cisnienia ale jeszcze nie dziala mi predkosciomierz i wkaznik tem wody i co do tych 2 ostatnich chcialbym sie was poradzic?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam identyczny problem:/ Rano odpaliłem golfika, gdy wyjechałem z garażu to kappa, kontrolka ciśnienia oleju zaczęła migać, żaden ze wskaźników nie działa:/. Dodam że przy próbie odpalenia nie świeci się kontrola pobierania napięcia z akumulatora (przy włączonym silniku miga kontrolka ciśnienia oleju a ta od akusia ledwo się jarzy):/. Problem dotyczy 1,9 TD `94 rok
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Właśnie tu jest problem że się tylko lekko jarzy gdy mam włączony silnik. Dodanie gazu nic nie daje, jarzy się tak samo, obrotomierz nie działa, prędkościomierz też (przjejeżdżałem z jakieś 20 m do ogrzewanego garażu) a kontrolka ciśnienia oleju ciągle mruga (czy dodam gazu czy nie)Marcin_87 pisze:QwertKalety, a jak dodasz gazu to ci gaśnie ta od aku?
Zabieram się za ten alternator, bo możliwe jest że beknął tak jak mówiłeś (dziwne że zaczęło się to dziać w momencie gdy wyskoczyło na liczniku 220 000 tys kilometrów:p)
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 12:05 przez QwertKalety, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: wlacza sie alarm cisnienia oleju, brak predkosciomierza
jak obrotek leży na 0 to zawsze będzie migać kontrolka od oleju - usterka czysto elektrycznaexil pisze:problem konkretnie jest taki iz nie nie moge przeszukac forum bo jestem w pracy a chodzi mianowice o to ze jakis czas temu okazalo sie ze mam przestawiony rozrzad o 20 stopni auto juz ledwie co zylo, w tym czasie od tego chyba tez nie mialem napiecia na swiece i ponoc napiecia na pompe zrobili to ale pokickali dalej cos z elektronika, kolejny mechnik doszedl do tego ze zębatka na wale korbowym byla juz nie "sprawna" ale sam problem w tym ze teraz wlacza mi sie alarm i miga kontrolka od cisnienia oleju po przekroczeniu 20 tys ob <= jutro wymieni czuknik cisnienia ale jeszcze nie dziala mi predkosciomierz i wkaznik tem wody i co do tych 2 ostatnich chcialbym sie was poradzic?
www.vagtune.pl tel. 502730289